Comisia Europeană avertizează guvernul polonez

0

 Zi importantă pentru Polonia: Comisia Europeană urmează să transmită un avertisment oficial la adresa politicii guvernului conservator de la Varşovia. Autorităţile poloneze nu s-au lăsat intimidate de nemulţumirea Bruxellesului, premierul conservator anunţând în Parlament că nu ascultă decât de poporul polonez.

Comisia Europeană este îngrijorată de ceea ce consideră un atac la adresa statului de drept prin reforma Curţii Constituţionale. De aceea va declanşa o procedura inedită la adresa Poloniei, care, în viziunea conservatorilor aflaţi la putere, nu este altceva decât o violare a suveranităţii statului.

Guvernul polonez nu va ceda niciodată la vreun ultimatum. Guvernul Poloniei nu va permite nimănui să impună cetăţenilor polonezi dorinţa sa. Guvernul polonez va asculta doar de dorinţa cetăţenilor polonezi, a declarat Beata Szydlo, prim-ministru al Poloniei.

Opoziţia denunţă deriva guvernului folosind cuvinte dure.

Eram sigur că după 1989 nimeni nu va spune aşa ceva despre un premier polonez. Polonia este ruşinată de dvs după poate cele pe care le-aţi spus aici, a afirmat liderul Platformei Civice, Grzegorz Schetyna.

Potrivit unor surse apropiate Comisiei, documentul care urmează să fie publicat în cursul zilei sub semnătura prim-vicepreşedintelui Comisiei, Frans Timmermans, constată că Varşovia se îndepărtează periculos de standaredele unui stat de drept, membru al Uniunii Europene.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.