Dîncu, asaltat de informări SRI privind corupția!

0

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, duminică, la Digi 24, că primește în fiecare zi, „cel puțin două-trei informări” cu privire la disfuncționalitățile și corupția din sistemul de stat.

„Primim tot timpul, în fiecare zi, cel puțin două-trei informări legate de administrație, de ce se întâmplă disfuncțional în sistem, de corupția din sistem. De fiecare dată, însă, aceste note (…) au mențiuni la cine a mai fost trimisă nota respectivă pentru că nu e un singur beneficiar al notei, sunt mai mulți beneficiari”, a afirmat Dîncu, în contextul unei discuții despre sistemul de sănătate, relatează Romaniatv.net.

El a admis că dacă informările primite de la SRI referitoare la problemele din sănătate erau valorificate, „dezastrul” din acest domeniu ar fi putut fi evitat.

„Eu cred că (…) ar trebui să ne gândim bine în ce măsură informația sau informările ar trebui transformate și într-un proiect executiv. Una este să informezi și alta este, să spunem, să cauți, prin informare, să previi anumite fenomene. Cred că trebuie discutat asta, la nivelul CSAT se poate discuta și apoi și la nivelul societății civile. Cred că este o temă importantă”, a adăugat vicepremierul.

El a explicat că atunci când primește note cu semnale despre disfuncționalități din sistem, își notează lucrurile respective și cere o analiză din partea departamentului de resort.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.