Legea dării în plată nu se modifică

0

Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a susținut, luni, că nu este necesară modificarea legii dării în plată, astfel încât să fie eliminată impozitarea transferului de proprietate.

„Avem o lege, darea în plată, dezbătută în Parlament timp de peste un an. Legea a ieșit din Parlament cu aceste prevederi foarte clare. Este o lege stabilită în Parlament și nu vedem de ce să venim acum să o modificăm. În acest moment nu am înțeles rațiunea pentru care darea în plată are loc în condițiile codului fiscal actual”, a spus Dragu, prezentă luni la conferința de lansare a raportului pentru 2015 al Consiliului Concurenței, informează Agerpres.

Miercurea trecută, Anca Dragu, a declarat, la Palatul Victoria, că pentru o eventuală eliminare a impozitului pentru transferul de proprietate în cazul dării în plată este necesară modificarea Codului fiscal printr-o Ordonanță de Urgență, adăugând că trebuie analizat în ce măsură acest lucru este fezabil.

Anca Dragu a spus că a avut marți o discuție cu Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare, care a solicitat Ministrului Finanțelor Publice să elimine din Codul fiscal impozitul pentru transferul de proprietate în cazul legii dării în plată.

„Am avut ieri, într-adevăr, o discuție cu Asociația, am primit multe e-mailuri, multe solicitări în acest sens (…) După mai bine de un an de dezbatere în Parlament această lege, legea dării în plată, a fost votată fără a avea o prevedere explicită cu privire la taxarea acestei tranzacții. Ca atare, se aplică legislația în vigoare și anume Codul fiscal care prevede o taxă de 2-3% pentru fiecare tranzacție. Vom analiza propunerea înaintată de către Asociație (…) Este vorba de modificarea Codului fiscal. Este o lege organică, modificarea s-ar putea face printr-o Ordonanță de Urgență și trebuie să analizăm în ce măsură acest lucru este fezabil”, a precizat ministrul Finanțelor Publice, întrebată în acest sens.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a precizat că Executivul va analiza acest lucru „cu celeritatea posibilă”. „Legea asta a stat în dezbateri publice un an de zile, acest aspect n-a fost luat în considerare până acum. Sigur că o să analizeze și Guvernul cu celeritatea posibilă toate aceste discuții, dar vă reamintesc contextul și moștenirea pe care o avem în legătură cu această dezbatere”, a subliniat Dan Suciu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.