Armata îi cere lui Becali 36,8 milioane de euro!

0

CSA Steaua a emis un comunicat de presă, în care anunţă că a stabilit cu ajutorul unui evaluator prejudiciul pe care Gigi Becali l-ar fi cauzat prin folosirea fără accept a mărcii, iar suma este una fabuloasă: 36,8 milioane de euro. În plus, pentru licenţierea mărcii, CSA Steaua cere 3,69 milioane de euro pe an.

Iată întregul comunicat dat publicităţii de CSA Steaua:

Pentru informarea opiniei publice, a iubitorilor de sport şi a suporterilor, Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua Bucureşti” face următoarele precizări:

Toate măsurile şi demersurile CSA „Steaua Bucureşti”, inclusiv constatările şi concluziile la care ajunge Comisia special constituită în decembrie 2015 la nivelul decizional al structurilor cu atribuţii ale MApN, vor fi aduse transparent şi prompt la cunoştinţa publicului. Nu a fost, astfel, luată vreo decizie care să implice schimbarea situaţiei actuale la nivelul fotbalului profesionist.

Două sunt obiectivele majore aflate în atenţia prioritară a Ministerului Apărării Naţionale şi a CSA ”Steaua Bucureşti”: crearea condiţiilor optime pentru performanţa fotbalistică stelistă şi respectarea riguroasă a exigenţelor impuse de legislaţia în vigoare.

Măsurile pentru susţinerea primului obiectiv menţionat implică parcurgerea unor proceduri legale şi administrative deloc puţine şi uşoare. De îndată ce se vor materializa primele rezultate, acestea vor fi anunţate în acelaşi spirit de transparenţă urmat până acum.

Aşa cum a evidenţiat în mai multe rânduri prin comunicate şi informări de presă, Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua Bucureşti” este obligat de lege, ca titular al mărcii ”Steaua Bucureşti” – bun aflat în patrimoniul public – , să facă toate demersurile de punere în valoare a mărcii, inclusiv prin evaluarea brandului. Astfel, până la acest moment, au fost încheiate următoarele proceduri, derulate de evaluatorul independent, competitiv selecţionat:

  • brand-ul ”Steaua Bucureşti” a fost evaluat la suma de 57.306.150 euro;
  • taxa de licenţă pentru fotbal a fost stabilită la valoarea de 3.694.220 euro/an fără TVA;
  • prejudiciul pentru folosirea mărcii fără acceptul CSA ”Steaua Bucureşti” a fost stabilit la valoarea de 36.826.310 euro.

În prezent, Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua Bucureşti” derulează o serie de activităţi pentru valorificarea mărcii ”Steaua Bucureşti”, conform evaluărilor prezentate.

Prin urmare, măsurile promovate pentru susţinerea optimă a fotbalului stelist se derulează în paralel cu demersurile de valorificare a patrimoniului propriu, pe care CSA ”Steaua Bucureşti” e obligat prin lege şi hotărârile judecătoreşti pronunţate să le întreprindă. Prin dialog, comunicare şi bunăcredinţă a tuturor celor interesaţi, cele două piste de lucru ar trebui să conducă la soluţii durabile şi corecte, în interesul sportului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.