Profesioniștii din Romsilva, scrisoare deschisă către premierul Cioloș!

0

 Consiliul Științific Consultativ din cadrul Regiei Națională a Pădurilor-Romsilva (în cadrul căruia se regăsesc toți angajații Regiei, care au titlul de doctor în științe! ), prin vocea președintelui său, dr.ing, Ion Machedon, i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Cioloș.

Concret, membrii acestui prestigios Consiliu îi adresează public mai multe întrebări primului ministru, în contextul în care susțin aceștia „au luat act cu totală  surprindere şi cu vădită nemulţumire, de aprecierile formulate la finalul săptămânii trecute la adresa ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca Palmer, de către domnia sa”.

Întrebările sunt pertinente, ca și punctul de vedere al acestor profesioniști din Romsilva care au asistat, de prea multe luni, cu stupoare, la o serie inimaginabilă de abuzuri la adresa Regiei Națională a Pădurilor-Romsilva, abuzuri venite din partea ministrului Cristiana Pașca Palmer.

Premierul Cioloș are datoria să răspundă, urgent, acestor întrebări, în contextul în care zecile de mii de angajați ai Romsilva trăiesc de șase luni într-o atmosferă de incertitudine. În consecință, ministrul Mediului trebuie demis urgent, singura soluție pentru o reintrare în normalitate la Ministerul Mediului și regiile subordonate, mai ales Romsilva.

Vă prezentăm, în continuare, scrisoarea deschisă adresată premierului de către Consiliul Științific Consultativ din cadrul Romsilva:

Consiliul Ştiinţific Consultativ din cadrul RNP – Romsilva, luând act, cu totală  surprindere şi cu vădită nemulţumire, de aprecierile formulate la finalul săptămânii trecute la adresa ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, dna Cristiana Paşca Palmer, de către domnul prim ministru Dacian Cioloş, îi adresează public acestuia următoarele întrebări:

  1. Concret, din datele şi informaţiile deţinute de Dvs., ce a început „să livreze”, doamna Cristiana Paşca Palmer (nu după două luni, ci după şase luni!), în mod pozitiv, legal şi constructiv, în legătură cu sectorul silvic şi, în special, cu Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva?
  2. Să fie vorba oare de ordinele de ministru:
  • OM nr. 50/13.01.2016, privind revocarea membrilor Consiliului de Administraţie al Romsilva, selectat şi numit legal, conform OUG nr. 109/2011, privind guvernanţa corporativă, asupra cărora, în prealabil, dna ministru a încercat o metodă de intimidare şi ameninţare, convocându-i contrar legii, la sediul ministerului?
  • OM nr. 191/04.02.2016, OM nr. 192/04.02.2016, OM nr. 194/04.03.2016, de numire a unor membri în aşa zisul Consiliu de Administraţie provizoriu, care nu se regăseşte nicăieri în legislaţia aferentă, în vigoare?
  • OM nr 610/2016 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Comisiei de selecţie şi al comisiei de soluţionare a contestaţiilor, constituite în vederea desemnării membrilor Consiliului de Administraţie al RNP – Romsilva, prin care se interzice, cu încălcarea flagrantă a legii, inclusiv a interpretării acestora de către Ministerul Justiţiei, salariaţilor Romsilva să facă parte din Consiliul de Administraţie?
  1. Sau să fie vorba de modul în care doamna ministru a gestionat (de departe în mod părtinitor, în favoarea acuzatorilor) conflictul, creat artificial, încă concentrat şi cu îngăduinţa (ca să nu spunem altfel) autorităţii publice centrale care răspunde de silviultură, legat de HG nr. 924/2016 privind Regulamentul de vânzare a masei lemnoase?

În legătură cu toate cele de mai sus, vă reamintim domnule Prim Ministru, că i-am solicitat, public, doamnei ministru inclusiv printr-o scrisoare deschisă, să ne răspundă la întrebările şi acuzaţiile noastre, pe care le-am considerat şi continuăm să le considerăm pe deplin întemeiate, la care nu am primit nici măcar o reacţie de înjurătură.

În aceste condiţii, vă cerem permisiunea să vă mai adresăm, încă două întrebări:

  1. Dacă în emisiunea în direct de la postul TV „Realitatea” aţi acordat cu indulgenţă, ca medie, nota 7, prestaţiei membrilor Guvernului, în cele şase luni, care credeţi, în contextul celor de mai sus că este nota pe care trebuie să i-o acordaţi dnei Cristiana Paşca Palmer care, atenţie, nu este doar ministrul mediului, ci şi al pădurilor şi apelor?
  2. Să ne aşteptăm oare şi din parte Dvs la acelaşi mod de răspuns, la cele sesizate, precum din partea doamnei ministru?

Cu respect,

Preşedinte-dr. ing. Ion Machedon

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.