Programe noi în sprijinul bolnavilor de cancer

0

Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Ministerul Sănătății au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie și introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât și adulți, a declarat miercuri, într-o conferință de presă organizată de Asociația Pavel, directorul de programe de la CNAS Oana Costan.

Potrivit acesteia, programul de oncologie este unul prioritar, având alocat cel mai mare buget pentru acest an — peste 1,6 miliarde lei.

„În anul 2006 au beneficiat de tratament cu medicamente specifice 75.826 de bolnavi, bugetul aprobat fiind la acea vreme de 288 milioane de lei. În 2016 bugetul alocat este de peste 1,6 miliarde. Subprogramul de radioterapie a bolnavilor cu afecțiuni oncologice a început din 2015. În cele opt luni au fost 11.106 bolnavi, iar bugetul a fost de 69 milioane. În primul trimestru al anului 2016 au fost tratați în cadrul sub-programului de radioterapie 5.106 bolnavi cu afecțiuni oncologice, cu o cheltuială de 29 milioane. Pentru anul 2016 este prevăzut un buget de 150 milioane de lei”, a spus Costan.

Ea a precizat că au fost introduse pe lista de medicamente compensate și gratuite — lista C2 — patru molecule noi pentru tratarea diferitelor tipuri de cancer.

„Au fost introduse în lista C2 pentru acest program patru molecule noi și anume cele care se eliberează în baza contractelor cost-volum încheiate de CNAS”, a precizat oficialul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.