Două avioane militare americane s-au prăbuşit în Atlantic

0

Două avioane militare americane s-au prăbuşit, joi, în Oceanul Atlantic. A fost vorba de o eroare produsă în zbor”, a comunicat Paza de Coastă americană.

Cele două aparate erau avioane de vânătoare F-18.  Acestea s-au prăbuşpit  în largul coastelor statului american Carolina de Nord.

În urma accidentului au fost salvaţi doi membri ai echipajului, scrie presa americană. „Două avioane F/A-18 s-au prăbuşit în Oceanul Atlantic. Patru persoane au fost recuperate şi transportate la spital”, a declarat un oficial local citat de ABC News.

Conform unor surse militare, cele două avioane de vânătoare aparţineau Forţelor navale americane şi au intrat în coliziune în aer. Avioanele decolaseră de la baza aeriană Oceana, situată în statul american Virginia de Vest şi participau la un exerciţiu militar.

Cei patru membri ai echipajelor avioanelor de vânătoare s-au catapultat şi au fost salvaţi de un elicopter militar HH-60 Jayhawk, trimis de Paza de Coastă, fiind transferaţi la un spital din oraşul Chesapeake. Mai multe echipaje ale Pazei de Coastă au participat la căutarea celor patru membri ai echipajelor şi resturilor aparatelor de zbor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.