Majoritatea britanicilor nu vor să părăsească UE!

0

Un sondaj de opinie realizat de compania de servicii financiare globale JPMorgan arată că tabăra celor care susțin rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană are un avans de 7 puncte procentuale față de cei care doresc ieșirea țării din forul comunitar, relatează miercuri Reuters.

Un sondaj de opinie realizat de compania de servicii financiare globale JPMorgan arată că tabăra celor care susțin rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană are un avans de 7% față de cei care doresc ieșirea țării din forul comunitar, relatează miercuri Reuters.

Marea Britanie va organiza în 23 iunie un referendum cu privire la oportunitatea ieșirii din Uniunea Europeană.

Sondajul arată că 45% dintre britanicii cu drept de vot ar vota la referendum pentru rămânerea țării lor în UE, iar 38% s-ar pronunța pentru ieșirea din Uniunea Europeană.

La summitul UE din 18-19 februarie de la Bruxelles, liderii celor 28 de țări membre ale Uniunii Europene au ajuns la un compromis ce ”reînnoiește pactul” Marii Britanii cu Europa, acord pe care premierul britanic David Cameron l-a apreciat drept suficient pentru a recomanda menținerea țării sale în interiorul blocului comunitar, potrivit Agerpres.

Sub imensa presiune a concetățenilor săi și a Partidului Conservator împotriva creșterii numărului de imigranți, Cameron a obținut o clauză de salvgardare de șapte ani privind unele ajutoare sociale pentru noii migranți, care permite o limitare a acordării lor, potrivit unei scări graduale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.