Ordonanța privind salarizarea bugetarilor, amânată

0

Vicepremierul Vasile Dîncu a precizat, joi, că nu crede că ordonanța privind salarizarea bugetarilor va fi adoptată în ședința de Guvern de miercuri, pentru că încă nu s-au finalizat negocierile cu sindicatele.

„Nu știu, nu cred că o adoptăm miercuri, este prea repede pentru asta. Este deja un draft al ordonanței pe care îl discutăm cu sindicatele, mai avem de discutat și zilele acestea, deci încă nu este definitiv acest draft”, a spus Vasile Dîncu, la Europa FM.

El a mai spus că această ordonanță nu este una care reglementează definitiv sistemul salarizării în administrație și că Guvernul lucrează la o lege a salarizării unitare.

„Ordonanța privind salarizarea nu este o ordonanță care să reglementeze definitiv sistemul salarizării în administrație, este doar o ordonanță care aduce niște uniformizări în sistem, pentru că sistemul era total disfuncțional, în sensul că același individ cu aceeași vechime, cu aceeași funcție, aceleași studii avea salariul diferit de la un minister la altul, de la o zonă la alta. Vom aduce câteva reglementări în domeniul acesta, al distribuției, să spunem așa, a posturilor în funcția publică, însă lucrăm la legea pe care o terminăm și pe care o vom depune în septembrie sau octombrie, la final, legea cuprinzătoare, care încearcă să facă o salarizare unitară și care va fi aplicată în următorii patru — cinci ani„, a menționat vicepremierul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.