Pariul pe care Dan Cristian Popescu, candidatul PNL la Primăria Sectorului 2, trebuie să-l câștige!

0

Reanalizarea tuturor dosarelor de retrocedare făcute pe raza sectorului 2, dosare care l-au avut în prim-plan pe primarul penal al sectorului 2, Neculai Onțanu. Acesta este uriașul pariu pe care candidatul PNL la Primăria Sectorului 2, liberalul Dan Cristian Popescu, este obligat să-l câștige. Vorbim, în realitate, de sute de hectare de teren care au încăput pe mâinile unor samsari imobiliari care au avut „relații speciale de afaceri” cu Onțanu. Vorbim de o rețea infracțională care îl sprijină acum, cu toate forțele, pe candidatul PSD-UNPR la Primăria Sectorului 2, Mugur Mihai Toader, viceprimarul lui Onțanu în ultimii patru ani.

Dan Cristian Popescu conduce în toate sondajele de opinie realizate în ultima perioadă. Diferența este între șase și nouă procente. Foarte probabil, Dan Cristian Popescu va fi, în următorii patru ani, primarul Sectorului 2. Are un program extrem de bine articulat, pliat pe realitățile acestui sector. Are soluții pentru toate problemele majore cu care se confruntă sectorul 2: parcări, fluidizarea traficului, reabilitarea termică a blocurilor, grădinițe,  crearea a mii de noi locuri de muncă, siguranță și ordine publică, curățenie etc.

Cuvintele de ordine în mandatul lui Dan Cristian Popescu vor fi transparență, legalitate, respect pentru banii publici și implicit pentru cetățeni. Primăria Sectorului 2 va lucra, exclusiv, pentru cetățeni, iar porțile acestei instituții vor fi larg deschise pentru fiecare dintre locuitorii sectorului 2, printre care mă număr și eu.

Stoparea jafului  din timpul administrației Onțanu, și în ultimii patru ani Onțanu-Toader, este extrem de importantă. Bugetul Primăriei Sectorului 2, unul consistent, trebuie și, sunt convins, va fi redirecționat către rezolvarea problemelor reale cu care se confruntă locuitorii sectorului 2. Adio, panseluțe, adio, concerte de zeci de mii de euro (fiecare!), adio, vizite din banii publici pe la diverse mânăstiri pentru votanții din sector, adio, contracte cu dedicație pentru amicii lui Onțanu, adio, dosare de retrocedare fără respectarea prevederilor legale!

Dan Cristian Popescu nu va avea un mandat greu, ci unul infernal. Consiliul Local al Sectorului 2 este format, într-o proporție covârșitoare, din consilieri locali „cu experiență” care au făcut, ani la rândul, jocurile penalului Onțanu. Mare parte dintre aceștia sunt învățați cu diverse avantaje, evident financiare, și votează în funcție de acestea. Cât timp, însă, îi va avea lângă el pe cei care l-au votat, Popescu va putea să impună propria linia de conduită și de management!

Mulți dintre angajații cu funcții de conducere în Primărie vor încerca, de asemenea, să blocheze, într-o primă fază, accesul noului primar la documente importante. Mai mult, se aude că în birourile lui Onțanu, respectiv Toader, există foarte multe facturi neachitate, facturi cu multe zerouri în coadă, care vor trebui plătite de viitorul primar. Un cadou, cum s-ar spune, pentru viitorul primar!

Va fi greu, aproape imposibil, să reanalizezi dosarele de retrocedare fără o opoziție majoră a tuturor celor implicați în acestea. Vor fi amenințări, rugăminți venite, inclusiv pe filiera PNL, diversiuni potrivit cărora nu se mai poate face nimic în acest sens etc, toate menite a stopa aceste demersuri ale lui Popescu. Vorbim, însă, de sute de milioane de euro, bani furați, practic, din buzunarul locuitorilor sectorului 2, bani care trebuie să se reîntoarcă, măcar parte dintre aceștia, în buzunarele acestora ( a se citi bugetul Primăriei Sectorului 2! ).

Până atunci, însă, Dan Cristian Popescu trebuie să câștige alegerile locale din 5 iunie. Altă variantă nu există. Pentru el, pentru locuitorii sectorului 2, pentru toți cei care vor o altfel de administrație la Primărie.

Am vorbit cu mii de oameni în această campanie. Zeci de șefi de asociație, vânzători, patroni, șomeri, toți cetățeni ai sectorului 2. Toți, la unison, s-au săturat de jaful, disprețul și incapacitatea cronică a administrației Onțanu de a înțelege că Primăria Sectorului 2 este subordonată cetățeanului și nu invers. De altfel, pentru mulți dintre cei cu care am discutat este evident și faptul că Mugur Mihai Toader este partenerul și continuatorul acestui tip perfid de administrație marca Onțanu.

Așteptările în privința rezultelor managementului viitorului primar sunt uriașe. Orice fel de concesie, cât de mică, orice fel de promisiune neonorată se va întoarce ca un  bumerang împotriva lui Dan Cristian Popescu. Și sunt convins că știe foarte bine acest lucru.

Îl cunosc foarte bine pe acesta. Este o persoană care vrea și poate să facă din sectorul 2 , un sector modern, european, cu locuitori mândri că locuiesc în el. Are coloană vertebrală, are cuvânt și cunoaște administrație publică. Sunt convins că își va capacita toate resursele pentru a-și pune în practică programul ambițios. Și, sunt convins, că va reuși.

Mugur Mihai Toader face eforturi disperate pentru a recupera decalajul față de Popescu. Pomenile, mita și demagogia electorală trebuie să dispară din sectorul 2. Ce nu au înțeles, însă, Onțanu, Toader și cei care îi susțin este că locuitorii sectorului 2 vor mai mult. Mult mai mult. Vor respect. Vor transparență. Vor o administrație competitivă, transparentă și pliată pe legalitate absolută și nu în ultimul rând o gestionare responsabilă a banului public.

Dan Cristian Popescu poate oferi acest lucru. Și, credeți-mă, nu este puțin!

Iulian Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.