Concurs în Coreea de Nord. Kim Jong-un caută cumnat!

Share:

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a decis să organizeze un concurs la nivel național pentru a găsi soțul perfect pentru sora sa în vârstă de 29 de ani, relatează publicația franceză Direct Matin, preluată de Agerpres.

Pentru a se califica pentru mâna lui Kim Jong-Yo, sora dictatorului nord coreean, candidații trebuie să respecte mai multe criterii: să fie absolvenți ai universității Kim Il Sung din Phenian, să aibă o înălțime de cel puțin 177 de centimetri, să fie „frumoși” și să fi servit în forțele armate.

Viitorul câștigător va trebui, de asemenea, să se acomodeze cu caracterul autoritar al tinerei.

Un refugiat nord-coreean în Coreea de Sud povestea pentru The Sun că sora dictatorului este extrem de arogantă. „La Universitatea Kim Il-sung, toți studenții trebuiau să se dea la o parte pentru a o lăsa să treacă în sală și, cu excepția colegilor de clasă, nimeni nu avea dreptul să se urce în lift cu ea”, a explicat refugiatul.

În schimb, soțul va ocupa o poziție strategică în cadrul regimului, în condițiile în care Kim Jong-Yo este considerată cea mai puternică femeie din Coreea de Nord, în calitate de responsabilă cu propaganda în această țară.

Kim Jong-un va alege  personal 30 de persoane. Sarcina dictatorului  nu e una ușoară: în 2012, a mai încercat o dată să îi găsească un soț surorii sale, fără succes însă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.