Viorel Moldovan va antrena pe Auxerre!

0

Viorel Moldovan, antrenorul secund al naţionalei României, a semnat un contract pe două sezoane cu formaţia de ligă secundă din Franţa, Auxerre, care a încheiat campionatul pe locul opt şi l-a demis pe tehnicianul Jean Luc Vanuchi.

Echipa franceză Auxerre a anunţat pe site-ul oficial venirea lui Viorel Moldovan. „Îi urăm bun venit noului antrenor”, au notat francezii, la finalul unei prezentări detaliate a carierei românului.

Viorel Moldovan va rămâne în Franţa chiar şi după ce România îşi va încheia campania la Campionatul European. Tehnicianul în vârstă de 43 de ani a semnat cu fosta campioană a Franţei, Auxerre, un contract valabil pe două sezoane. Auxerre a terminat pe locul opt în clasamentul ligii secunde din Franţa, iar Jean-Luc Vannuchi a fost demis.

Potrivit postului de radio France Blue, preşedintele Guy Cotret a spus că Viorel Moldovan este cea mai bună alegere pentru clubul fracez. Viorel Moldovan a evoluat în Hexagon la Nantes, echipă alături de care a câştigat titlul în 2001.

„Am căutat un antrenor compatibil cu AJ Auxerre. Moldovan a fost dornic să semneze cu noi, nu e o alegere întâmplătoare. A văzut meciurile noastre, cunoaşte clubul, de asemenea e interesat de promovarea tinerilor.”, a declarat Cotret pentru France Blue.

Ca jucător, Viorel Moldovan are în palmares: Cupa României (2006) cu Rapid Bucureşti, titlul de campion al Elveţiei (1998) cu Grasshoppers Zurich, campion al Franţei (2001) cu FC Nantes. A debutat în Divizia A la data 21 octombrie 1990 în meciul Petrolul Ploieşti – Gloria Bistriţa 1-0. Pentru selecţionata României a adunat 70 de prezenţe, marcând 25 de goluri. A evoluat la patru competiţii majore, Campionatele Mondiale din 1994 şi 1998, precum şi Campionatele Europene din 1996 şi 2000.

Viorel Moldovan şi-a început cariera de antrenor la FC Vaslui, echipă pe care a pregătit-o pentru 19 meciuri din sezonul 2008-2009. În stagiunea 2009-2010 a antrenat echipa FC Braşov. În septembrie 2010 a fost instalat pe banca tehnică a echipei Sportul Studenţesc, pe care a condus-o puţin timp. După 3 ani liber de contract, în septembrie 2013, Moldovan a preluat Rapid, echipă la care şi-a încheiat cariera, retrogradată în divizia secundă prin decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Laussane, având ca obiectiv promovarea. După numai un sezon, Viorel Moldovan a reuşit să îndeplinească obiectivul echipei, acela de a promova în prima ligă. Rapid a promovat pe plan sportiv, însă în primă fază nu a avut drept de joc în liga 1, apoi a câştigat procesul cu Federaţia Română de Fotbal, pentru acordarea licenţei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.