Alarmant: Statul Islamic are în vizor Euro 2016!

0

Militanți din rândul grupării jihadiste Statul Islamic (SI) au în vizor EURO 2016, cu toate că până în prezent nu există nicio dovadă concretă despre planificarea vreunui atac, a declarat șeful contraspionajului german, citat de Reuters.

Afirmațiile directorului Biroului Federal pentru Protecția Constituției (BfV), Hans-Georg Maassen, au fost făcute după ce omologul său francez a atras atenția că militanți ai SI se pregătesc pentru o campanie de atacuri cu bombă asupra unor mari aglomerații în Franța.

Cu începere de la 10 iunie, Franța găzduiește timp de o lună, pe zece stadioane, Campionatul European de Fotbal EURO 2016, după ce în noiembrie au fost comise de jihadiști o serie de atentate la Paris, soldate cu 130 de morți.

„Știm că SI are Campionatul European în vizor”, a declarat Hans-Georg Maassen pentru cotidianul Rheinische Post.

El a subliniat că, deși nu există nicio dovadă reală despre planificarea vreunui atac armat, este „un zgomot de fond destul de mare, un număr ridicat de indicii” că SI, Al-Qaida sau ramura siriană acesteia, Frontul Al Nosra, intenționează să comită atacuri împotriva unor ținte din Occident.

Aproape 2,5 milioane de spectatori sunt așteptați pentru cele 51 de meciuri la care participă cele 24 de echipe calificate la EURO 2016. De asemenea, vor fi amenajate „zone destinate suporterilor” pentru ca publicul larg să poată urmări meciurile în marile orașe.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.