Totul despre secretul longevității

0

Pare o vârstă imposibil de atins şi, totuşi, despre Li Ching Yuen se spune că a trăit 256 de ani. Potrivit unui articol din New York Times, publicat în anul 1930, profesorul Wu Chung-chieh a povestit despre descoperirile făcute în documentele Imperiului Chinez din anul 1827, legate de Li Ching Yuen, care aniversa 150 de ani. Alte documente atestau că omul împlinea 200 de ani in 1877.

Li Ching Yuen si-a inceput sa lucreze cu plantele medicinale inca de cand avea 10 ani. Aduna ierburi din munti si invata despre potentialul lor de a prelungi viata. El a calatorit in Kansu, Shansi, Tibet, Annam, Siam si Manchuria pentru a studia si strange diverse plante. Timp de 40 de ani a trait cu ierburi precum goji si ginseng salbatic si vin din orez. In 1749, la 71 de ani, Li Ching Yuen a intrat in serviciile armatei chineze ca instructor de arte martiale. Potrivit martorilor vremii, Li s-a casatorit de 23 de ori si a avut peste 200 de copii.

Potrivit unuia dintre discipolii lui Li, acesta a intalnit un batran de 400 de ani, care l-a invatat despre exercitiile Qigong si despre dietele care pot prelungi viata. Pe patul de moarte, batranul i-a spus lui Li: „Am facut tot ce aveam de facut pe acest pamant” si i-a dezvaluit secretul longevitatii si sanatatii sale: „Tine-ti inima linistita, stai ca o testoasa, mergi sprinten ca un porumbel si dormi ca un caine”. Li a transmis si el secretul longevitatii discipolilor sai.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.