UE menține sancțiunile la adresa Siriei

0

Uniunea Europeană a decis vineri prelungirea cu un an, până la 1 iunie 2017, a sancțiunilor impuse regimului sirian condus de Bashar al-Assad, inclusiv embargoul petrolier și înghețarea activelor din Europa ale băncii centrale a Siriei.

Decizia a fost luată de Consiliul Uniunii Europene (reprezentând cele 28 de state membre ale forului comunitar), care va menține sancțiunile contra regimului sirian ”atât timp cât reprimarea va continua”.

Sancțiunile europene includ un embargou petrolier, restricții asupra anumitor investiții, înghețarea activelor din UE ale băncii centrale a Siriei și restricții asupra exporturilor de echipamente și tehnologii susceptibile a fi utilizate pentru reprimare internă.

Sunt vizate, de asemenea, echipamentele ”susceptibile a fi utilizate pentru supravegherea sau interceptarea internetului și comunicațiilor telefonice”, a indicat Consiliul UE într-un comunicat de presă.

Peste 200 de persoane și 70 de entități sunt supuse unei interdicții de intrare pe teritoriul Uniunii Europene și înghețării averilor lor, ca urmare a reprimării civililor în Siria.

Războiul din Siria, izbucnit în urmă cu cinci ani, a cauzat moartea a peste 280.000 de persoane, a indicat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO, organizație neguvernamentală cu sediul la Londra).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.