Ponta anunță depunerea unei moțiuni de cenzură după 15 iunie

0

Fostul premier Victor Ponta a scris, luni, pe Facebook, că „dezastrul administrativ” generat de întreruperea sistemului electronic de achiziții publice SEAP este un motiv întemeiat pentru depunerea unei moţiuni de cenzură după 15 iunie.

Dezastrul administrativ generat de întreruperea sistemului electronic de achiziții publice SEAP, din cauza exclusivă a incompetenței Guvernului de tehnocrați, este după părerea mea cel mai întemeiat și corect motiv pentru depunerea unei moțiuni de cenzură imediat după 15 iunie! Faptul că întreaga țară e blocată dintr-o cauza clară de incompetență și delăsare reprezintă o situație atât de gravă încât Parlamentul trebuie să o sancționeze (prin moțiune de cenzură, dar și o Comisie specială de anchetă)„, a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Fostul premier şi-a explicat gestul: „Transpunerea Directivelor europene privind achizițiile publice a fost realizată de Guvern în cursul anului 2015. A fost astfel trimis în Parlament sub forma pachetului legislativ în luna Octombrie. În mod absolut firesc în timpul dezbaterii parlamentare Guvernul avea posibilitatea și obligația să pregătească toate actele normative subsecvente privind normele și procedurile de aplicare! Dar surpriză – când legile au fost adoptate de Camera Deputaților și publicate în Monitorul Oficial s-a constatat că Guvernul pur și simplu nu a făcut nimic. Și astfel Sistemul electronic de achiziții publice a fost suspendat din cauza lipsei normelor de aplicare!

Ce înseamnă suspendarea Sistemului!? Toate instituțiile publice din România (școli, spitale, primării, alte autorități locale, case de bătrâni, pompieri, CNADNR etc.) dar și cei care eventual doreau să deruleze programe finanțate din fonduri europene au două opțiuni:

1. Nu achiziționează nimic până pe 15 iunie și pun lacătul pe toate aceste instituții – ceea ce clar reprezintă infracțiunea de abuz în serviciu;

2. Achiziționează prin încredințare directă, fără a folosi SEAP – și deci iar sunt pasibili de abuz în serviciu.
Doar ca fapt divers, cred că și ofițerii SPP care fac coloana de la București la Sibiu sau care merg cu pistoalele pe bicicletă trebuie să cumpere benzină prin SEAP. Ghinion!„.

Victor Ponta i-a transmis lui Klaus Iohannis mesajul că „incompetenţa ucide” şi că se face vinovat de acest lucru.

Domnule Klaus Iohannis – INCOMPETENȚA UCIDE – și Guvernul Dvs. e profund vinovat de asta! Sau mai bine zis dvs. personal. Nu cred însă că vă interesează prea tare asta cât timp avioanele și cazările dvs. în străinătate nu sunt achiziționate prin SEAP!„, a conchis Ponta.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat, duminică, că social-democrații vor continua discuțiile cu reprezentanții ALDE despre o posibilă inițiere a unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului după alegerile locale din 5 iunie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.