Scandal: Robert Negoiță și-a plagiat lucrarea de doctorat!

1

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, a plagiat integral lucrarea sa doctorat, scrie site-ul Pressone.ro. Robert Negoiţă, care a terminat liceul la 31 de ani, ar fi scris o lucrare de 300 de pagini formată numai din pasaje preluate din alţi autori, de la Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, şi Nouriel Roubini, premiul Nobel pentru economie, până la articole publicate în Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi.

Robert Negoiţă a terminat liceul la vârsta de 31 de ani, în 2003, scrie Pressone.ro. A urmat apoi cursurile a două facultăţi particulare, iar în 2009 s-a înscris la doctorat. În 2012, Robert Negoiţă a devenit doctor în Ştiinţe Juridice la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, cu lucrarea „Criza economico-financiară şi impactul acesteia asupra echilibrului social”.

Lucrarea este integral copiată din diverse surse, de la articole publicate de somităţi în economie – Mugur Isărescu, Nouriel Roubini – până articole din presa centrală şi chiar locală (Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi).

„De la pagina 79 până la 85, conţinutul este copiat tot din studiul „Criza economică şi capitalismul”, semnat de Cosmin Marinescu, Bogdan Glăvan, Bogdan Enache, Gabriel Staicu, publicat la Centrul pentru Economie şi Libertate.

De la pagina 85 la 95, conţinutul este plagiat de pe site-ul Logica Economică, dintr-un articol intitulat „Criza economică”, publicat în iunie 2009. Din materialul original sunt plagiate inclusiv cele trei figuri pe care le conţine.

Următoarele pagini, de la 95 la 103, sunt plagiate tot din studiul studiul„Criza economică şi capitalismul”, semnat de Cosmin Marinescu, Bogdan Glăvan, Bogdan Enache, Gabriel Staicu, publicat la Centrul pentru Economie şi Libertate. Din această cercetare sunt plagiate inclusiv intertitlurile studiului!

Paginile 105–106 sunt copiate din textul menţionat al lui Liviu Turcu,„Cinci mituri referitoare la criza economică mondială”.

De la pagina 113 la 125, conţinutul tezei lui Robert Negoiţă este copiat dintr-un alt text semnat în 2008 de chestorul Costică Voicu,„Criminalitatea şi globalizarea afacerilor”, apărut în Revista de Investigare a Criminalităţii, anul I, nr. 1″, sunt doar câteva din paragrafele identificate de Pressone.ro ca fiind copiate.

Robert Negoiţă nu a răspuns solicitării site-ului de a oferi o poziţie vizavi de acuzaţia de plagiat.

Citește și
1 Comentariu
  1. Raluca spune

    Asta e dovada clara de cum se iau doctorate in tara asta! Cum o fi sa iei bacul, cu chinuri mari imi imaginez…, la 31 de ani si, pestealti cativa ani, sa iei si doctoratul?! E plina tara de ignoranti nesimtiti!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.