Sute de migranți continuă să moară în Mediterana

0

Naufragiile care au avut loc în Marea Mediterană în ultimele șapte zile s-au soldat cu moartea a cel puțin 700 de migranți, a declarat duminică, din Roma, pentru DPA o purtătoare de cuvânt a Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați.

Bilanțul morților ține cont de cele trei accidente care s-au produs miercuri, joi și vineri și se bazează pe declarațiile supraviețuitorilor, a declarat Carlotta Sami, purtătoare de cuvânt a Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați, pentru agenția de presă germană.

Carlotta Sami a declarat că 550 de oameni sunt dați dispăruți de joi, după răsturnarea unei ambarcațiuni; circa 100 ar putea fi blocați într-o altă ambarcațiune care s-a scufundat miercuri și un număr nespecificat de persoane au fost date dispărute după un al treilea naufragiu, produs vineri.
Migranții care au supraviețuit unor traversări recente pe Marea Mediterană au anunțat la rândul lor dispariția unor persoane, a adăugat Sami. „Însumând aceste cifre nefaste, estimăm că există cel puțin 700 de victime, dar nu avem nicio certitudine cu privire la cifre sau la identitatea” victimelor, a mai spus ea.Forțele marinei italiene au recuperat vineri corpurile a 45 de migranți care încercau să ajungă în Occident. Ei au murit după ce ambarcațiunea în care se aflau s-a răsturnat. 135 de persoane au fost salvate. Incidente similare au avut loc în ultimele zile.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.