Lecția de japoneză la TIFF 2016

Zilele acestea este în plină desfăşurare Festivalul Internaţional de Film Transilvania, mai cunoscut publicului cinefil sub denumirea de TIFF. Anul acesta, unul dintre invitaţii de excepţie de la TIFF este „copilul teribil al filmului japonez”, regizorul Sion Sono. El se află în România, împreună cu soţia, de profesie actriţă. Cinefilii vor ajunge să-l cunoască mai bine datorită peliculelor sale; zece dintre ele vor rula în Cluj.

Regizorul japonez a urmărit, la Castelul Banffy, alături de soţia sa, actriţă, un specatcol inedit oferit de trupa franceză „Transe Express”.

Cu o carieră de peste trei decenii şi 46 de filme, Sion Sono este unul dintre cei mai prolifici regizori contemporani. A debutat ca poet la 17 ani, iar ca cineast, în lungmetraj, la 28 de ani, cu „Bicycle Sights”, un succes imens în Japonia. Preferă adesea să scrie, să regizeze, să producă și să creeze singur coloana sonoră pentru filmele sale.

Sunt foarte bucuros, peste tot este minunat. Vin din Tokyo şi nu am mai văzut niciodată aşa un loc, a spus regizorul Sion Sono.

Cinefilii au putut afla mai multe despre Sion Sono după proiecţia filmului său, „Vinovat de Iubire”, când a răspuns la întrebările publicului.6

TIFF le oferă cinefililor 248 de producţii de calitate din 64 de ţări, iar invitatul special al ediţiei este actriţa Sophia Loren, care va primi un premiu special pentru întreaga carieră.

Festivalul se va încheia pe 5 iunie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.