Mutu se retrage din fotbal!

Share:

Adrian Mutu a revenit în ianuarie în România cu vise de Euro 2016, iar după doar cinci luni, în mai, şi-a anunţat retragerea din fotbal. Mutu, 37 de ani, a fost unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti români ai ultimilor 20 de ani, dar caracterul şi viaţa nesportivă i-au distrus cariera.

Adrian Mutu a jucat la echipe de top, ca Dinamo, Inter, Chelsea, Juventus, Parma şi Fiorentina, dar nu a câştigat nicii un trofeu. În palmaresul său figurează un titlu cu Dinamo, în sezonul 1999-2000, când a jucat însă doar în tur (a fost transferat la Inter în iarnă), şi două cu Juventus, 2004-2005 şi 2005-2006, retrase ulterior după scandalul meciurilor trucate din Italia. Mutu şi-a trecut în palmares, în schimb, o mulţime de scandaluri, aventuri nenumărate şi trei soţii.

FRF a decis ca la meciul amical România – Georgia, de vineri, 3 iunie, să organizeze şi evenimentul retragerii oficiale de la naţională a lui Adrian Mutu. Înaintea meciului, acesta va primi un trofeu special din partea FRF.

Adrian Mutu a decis să se retragă după o carieră care a fost presărată cu multe momente tensionate.

Cele mai răsunătoare scandaluri prin care a trecut Adrian Mutu:

– septembrie 2004: este concediat de Chelsea după ce a fost despistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping. A fost suspendat pentru şapte luni.

– septembrie 2006: înaintea partidei România – Bulgaria, disputată la Constanţa a avut un conflict cu un ospătar într-un restaurant. Ulterior, l-ar fi chemat în camera de hotel să-i ofere un tricou cu autograf, în semn de împăcare, dar l-ar fi bătut cu o rangă de fier învelită în prosop.

– octombrie 2009: a fugit din cantonamentul echipei naţionale de la Mogoşoaia şi a petrecut în cluburi până la 3 dimineaţa. A comis-o din nou câteva zile mai târziu, la Belgrad, după ce România a fost învinsă, scor 0-5, de Serbia. Imediat după meci, a plecat împreună cu Ratko Buturovic, un interlop decedat între timp, la Novi Sad, unde au petrecut până în zori cu femei şi băutură.

– ianuarie 2010: la un control antidoping pe când juca la Fiorentina, a fost depistat pozitiv cu sibutramină. A fost suspendat pentru şase luni.

– octombrie 2010: revenit după suspendare, a bătut un chelner albanez, într-un restaurant din Florenţa. Ospătarul s-a ales cu nasul rupt şi a stat cîteva zile în spital. Mutu a fost dat în judecată şi a pierdut procesul. A trebuit să-i plătească albanezului 20.000 de euro drept despăgubiri.

– aprilie 2014: intră în conflict cu Beinur Nuredin, un personaj controversat din Constanţa. „Briliantul” ar fi fost agresat de Beinur şi de bodyguarzi şi s-a ales cu o lovitură puternică la braţ şi cu mai multe echimoze pe corp şi pe faţă.

– aprilie 2015: se ia la bătaie cu Sabin Ilie, într-un restaurant din Bucureşti. Mutu s-a ales cu buza spartă, iar Ilie, cu nişte vânătăi pe la ochi, au povestit martorii.

„Adrian Mutu bea ca un porc, venea beat la antrenamentele lui Ajaccio şi era frecventat de femei uşoare. Golanul ăsta îşi chema numai prostituate prin camerele de cantonament şi mă punea pe mine să i le plătesc. Bea ca un porc şi fumează ca un nesimţit pachete întregi de ţigări. Nu l-am văzut cu o femeie adevărată niciodată şi am stat cu el zi şi noapte. Nu spun asta pentru că aş fi invidios pe el. A avut un elan foarte bun, dar din cauza minţii lui slabe a ajuns un ratat. Finalul lui e: rupt de beat, 3-4 pachete de ţigări fumate, de-abia îl poţi scoate din club” – Adrian Marţian, fost partener de afaceri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.