Sindicatele din administrație amenință cu greva generală!

0

Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) respinge proiectul de Ordonanță de Urgență privind salarizarea bugetarilor și amenință cu proteste, respectiv blocarea activității.

„Federația Națională a Sindicatelor din Administrație — reprezentativă la nivel național pentru sectorul Administrație publică respinge în totalitate proiectul OUG privind salarizarea bugetarilor. Constatăm, încă odată, că reprezentanții Guvernului României desconsideră salariații care își desfășoară activitatea în consiliile județene și primăriile de pe întreg teritoriul țării. Vă reamintim că peste 50% dintre aceștia au venituri salariale brute apropiate ca și valoare sau egale cu salariul minim brut pe economie”, se arată într-un comunicat, relatează Romaniatv.net.

Potrivit sindicaliștilor, în cazul în care amintita OUG va fi adoptată, fără a lua în considerare solicitările salariaților din administrația publică locală, Federația va trece la organizarea acțiunilor de protest la nivel național, „care vor merge până la blocarea activității în sectorul de activitate pe care îl reprezentăm”.

„În perioada următoare, membrii de sindicat vor fi consultați cu privire la modul în care vor fi organizate acțiunile de protest”, se mai spune în document.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.