Alexandru Ciocâlteu, reținut pentru luare de mită!

Alexandru Ciocâlteu, fostul manager al Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București, a fost reținut de procurorii DNA joi, fiind acuzat de luare de mită. În același dosar a mai fost reținută Petruța Lazăr, la data faptelor manager, ulterior director economic al Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București, tot pentru luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul anului 2008, în urma unei înțelegeri prealabile, Petruța Lazăr, în calitate de manager interimar, i-ar fi pretins unei persoane ca după încheierea unui contract între Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București și firma reprezentată de respectiva persoană, acesta din urmă să îi dea, cu titlu de mită, un procent de 5% din valoarea contractului.

„Ca urmare, începând cu luna ianuarie 2009 până în august 2010, inculpata Lazăr Petruța a primit de la respectiva persoană, cu titlu de mită, suma de 20.000 lei lunar, în total 480.000 lei pentru a facilita încheierea și derularea contractului de mai sus (inclusiv efectuarea plăților către firma respectivă și încheierea de acte adiționale). În perioada primirii banilor cu titlu de mită, Lazăr Petruța a ocupat funcția de manager al spitalului și ulterior pe cea de director financiar”, susțin procurorii DNA.

Şpaga ar fi fost dată lunar. Ulterior, după înlocuirea Petruţei Lazăr din funcţia de manager al spitalului cu Alexandru Ciocâlteu, acesta din urmă, la rândul său, i-ar fi pretins aceleiaşi persoane şi ar fi primit, lunar, cu titlu de mită, suma de 40.000 lei, pentru derularea contractului anterior menţionat, inclusiv semnarea de acte adiţionale şi efectuarea plăţilor, în total 2.880.000 lei.

„Banii au fost primiţi de către Ciocâlteu Alexandru din februarie 2011 (scăzând cele 6 luni în care banii au fost primiţi de inculpata Lazăr Petruţa) până în noiembrie 2013 inclusiv. Inculpatul Ciocâlteu Alexandru i-a comunicat persoanei că o parte din suma de bani o va remite lui Lazăr Petruţa, aceasta ocupând în acel moment funcţia de director economic”, mai susţin procurorii DNA.

„Inculpaţii Lazăr Petruţa şi Ciocâlteu Alexandru urmează a fi prezentaţi la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, mai arată DNA.

Alexandru Ciocâlteu este doctor in stiinte medicale din 1989 si a fost director al Spitalului clinic de urgenta „Sfantul Ioan” – Bucuresti, sef clinica nefrologie Spital Sf. Ioan, sef catedra nefrologie UMF Carol Davila. În perioada 1998 – 1999 a fost secretar de stat la Ministerul Sanatatii, iar in perioada 1999 – 2000, presedinte CNAS.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.