Steaua, dezastru financiar în 2015

0

Steaua a avut o pierdere de aproape trei milioane de euro în 2015, conform datelor oficiale de la Ministerul de Finanţe. Gruparea lui Gigi Becali este obligată să se califice în grupele cupelor europene, pentru a evita un dezastru financiar.

Ministerul de Finanţe a publicate datele Stelei pe anul fiscal 2015. Pentru prima dată în ultimii trei ani, Steaua a intrat pe pierdere. Cheltuielile au fost mai mari cu aproape trei milioane de euro (12.999.887 lei) faţă de sumele intrate în cont. Rezultatele negative au fost provocate de ratarea grupelor cupelor europene, pentru prima dată în ultimele 11 sezoane. În plus, în 2015 au lipsit vânzările de jucători pe sume importante, aşa cum în anii precedenţi se întâmplase cu transferurile lui Vlad Chiricheş (la Tottenham, 9,5 milioane de euro) şi Florin Gardoş (la Southampton, 6,5 milioane de euro), scrie ProSport.

 Pe anul fiscal 2015, Steaua a avut venituri de 12,4 milioane de euro, în timp ce cheltuielile au fost de 15,28 de milioane de euro. Pierderile au fost de 2,87 milioane de euro, în timp ce datoria clubului este de 669.389 euro. Veniturile aproape că s-au înjumătăţit faţă de anul 2014, când Steaua a avut încasări de 23,4 milioane de euro. Recordul a fost stabilit în 2013, cu venituri de aproximativ 36 de milioane de euro – an în care Steaua a jucat în grupele Ligii Campionilor şi l-a vândut pe Chiricheş la Tottenham pentru 9,5 milioane de euro.

Steaua este obligată să se califice în sezonul următor în grupele cupelor europene, pentru a evita agravarea problemelor financiare.

Gigi Becali a avertizat în mai multe rânduri că bagă echipa în insolvenţă dacă nu prinde măcar grupele Europa League. Steaua intră în turul III preliminar al Ligii Campionilor, traseul noncampioanelor şi, dacă va fi eliminată în această fază, va intra în play-off-ul Europa League.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.