Totul despre festivalul B-FIT in the Street!

0

B-FIT in the Street! va ajunge în acest an și în cartierele bucureștene.

Festivalul internațional de teatru de stradă (9 — 12 iunie) se va deschide oficial joia viitoare, la ora 19,00, în Piața Universității.

În prima seară va putea fi urmărită producția franceză „Dream”, la ora 21,30, în Piața Universității.

Sâmbătă, între orele 18,00 și 20,00, trupa franceză Imperial Kikiristan va avea o serie de reprezentații în Parcul Humulești din Ferentari, iar duminică italienii de la Flag Wavers Rioni vor putea fi văzuți, între orele 17,00 și 19,30, în Parcul Moghioroș din Drumul Taberei, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

Pe parcursul festivalului publicul va putea participa la lecții de istorie în aer liber aduse de artiști din Austria, galerii de tablouri interactive din Slovacia, ritmuri de fanfară burlescă din Franța și numere de suprarealism magic inspirate din picturile lui Dali, susțin organizatorii.

Ediția din acest an a B-FIT in the Street! aduce la București 21 de spectacole de teatru, nouă țări participante și sute de artiști. În fiecare seară, în Centrul istoric, Piața Universității sau Piața George Enescu, spectacolele nocturne vor lumina panorama orașului cu jocuri de foc și acrobații aeriene sau cai uriași, iar pe timp de zi numerele interactive de teatru de stradă le vor da ocazia bucureștenilor să vadă o adevărată galerie de tablouri umblătoare, contese, girafe, arlechini sau balerine de dimensiuni gigantice, potrivit site-ului evenimentului.

Austria, Spania, Marea Britanie, Germania și Italia sunt câteva dintre țările participante la B-FIT in the Street! 2016, o ediție cu un program eclectic de pantomimă, circ, comedie, dans, acrobație, muzică de stradă și paradă, din care nu lipsesc nici reprezentațiile românești semnate de Teatrul Masca, numerele cu caracter educativ din Slovacia și producțiile de anvergură din Franța și Olanda.

Accesul la toate reprezentațiile din festivalul este gratuit.

B-FIT in the Street! este organizat de ARCUB în contextul candidaturii orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.