Umilințele din gimnastică, confirmate și de Andreea Ulmeanu!

Gimnasta Maria Olaru dezvăluie în cartea sa, „Preţul aurului. Sinceritate incomodă”, tratamentul la care au fost supuse sportivele de la lotul de gimnastică, bătute şi traumatizate psihic de antrenorii lor.

Maria Olaru povesteşte în cartea sa un episod despre Andreea Ulmeanu, în care aceasta este bătută cu cureaua de tatăl său, în faţa colegelor de lot. Ulmeanu, campioană mondială cu echipa în 2001, la Gent, este încă marcată de perioada petrecută la lot.

Potrivit click.ro, într-un interviu acordat în 2011 pentru opiniatimisoarei.ro, aceasta recunoştea: „Şi în momentul de faţă mai am coşmaruri. A fost traumatizant. La 12-13 ani să ai un regim de viaţă mai ceva ca la militari?! Gândiţi-vă că la ora 7 ne trezeam. Pe la 7 şi jumătate aveam cântarul, în fiecare dimineaţă. Asistenta scria în caiet greutatea şi domnul Bellu verifica. Mergeam la micul dejun la 8 fără zece şi după, aveam două ore de şcoală, de la 8 la 10. La 10 jumătate începeam antrenamentul până pe la 2, apoi mâncam.

După masă aveam recuperarea, în functie de traumatismele pe care le aveam, apoi aveam o oră de somn şi la 5 începeam al doilea antrenament, până pe la 7 jumate – 8. După aceea masă, în funcţie de greutatea pe care o aveai dimineaţa la cântar. Dacă aveai greutatea optimă mâncai, dacă nu, răbdai!”, declara Andreea Ulmeanu.

Andreea Ulmeanu are 32 de ani şi este instructor de fitness în Timişoara.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.