Volumul comerțului cu amănuntul a „explodat” în aprilie

Share:

Volumul comerțului cu amănuntul, comparativ cu perioada similară din 2015, aceasta fiind cea mare creștere în ritm anual înregistrată de o țară membră a Uniunii Europene, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În zona euro, comerțul cu amănuntul a crescut cu 1,4% în ritm anual, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat un avans de 2,4%. Comerțul cu amănuntul în UE 28 a fost influențat de faptul că vânzările de combustibili au urcat cu 3,1%, cele de produse non-alimentare au crescut cu 2,9%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi și țigări s-au majorat cu 1,9%, informează Agerpres.

Cele mai mari creșteri au fost raportate în România (20,1%), Luxemburg (16,7%) și Polonia (6,6%), singurele scăderi fiind înregistrate în Belgia (minus 2,3%) și Germania (minus 0,6%).

Comerțul cu amănuntul a rămas stabil în zona euro și a crescut cu 0,5% în UE, în aprilie comparativ cu luna precedentă. Comerțul cu amănuntul în UE 28 a fost influențat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au urcat cu 0,7%, cele de alimente, băuturi și țigări s-au majorat cu 0,5% în timp ce vânzările de combustibili au crescut cu 0,1%.

Cele mai mari creșteri în aprilie comparativ cu luna precedentă au fost raportate în Danemarca (4,5%), Polonia (3,7%) și România (2,8%), singurele scăderi fiind înregistrate în Finlanda (minus 1,2%), Germania (minus 0,9%) și Malta (minus 0,1%).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.