Zeci de localități, măturate de puhoaie. Doi oameni au murit!

Zeci de localităţi din mai multe judeţe din ţară sunt măturate de puhoaie. În Vrancea, un bătrân a murit după ce a fost luat de viitură, iar în Bacău, un bărbat de 49 de ani, luat de ape în timp ce traversa un podeţ, a avut acelaşi sfârşit tragic. 

Zeci de locuinţe şi gospodării sunt sub ape. Până şi Drumul European 85 a fost inundat. Sunt localităţi izolate de ape, iar un echipaj de la ambulanţă şi unul de pompieri au rămas blcoate într-un sat din cauza puhoaielor.

În Rugineşti, Vrancea, oamenii s-au chinuit să scoată din apa învolburată un bătrân luat de viitură de pe drum. Din păcate, omul nu a mai putut fi salvat.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în localitatea băcăuană Oraşa, unde un bărbat de 49 de ani a fost luat de apa Tazlăului Sărat în timp ce traversa un podeț amplasat în preajma casei sale. A fost observat de rude, s-a încercat salvarea sa, dar victima a fost luată de fluxul apelor învolburate.

Aproape 20 de localităţi din Bacău sunt afectate de inundaţii. Zeci de gospodării sunt sub ape, iar mai mulţi oameni au fost salvaţi în ultimele clipe din calea puhoaielor. Un echipaj de la ambulanţă şi unul de pompieri au fost nevoite să înnopteze la nişte localnici din Solonţ, Bacău. Salvatorii s-au dus să ajute un bătrân care între timp şi-a revenit, dar localitatea a rămas izolată după ce au năvălit viiturile.

În Neamţ, un drum a fost luat de ape şi autorităţile din mai multe localităţi au decis să închidă şcolile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.