Un senator american ironizează România

România şi-a căpătat o faimă care nu-i face cinste în SUA. Senatorul republican John McCain a ţinut să facă o comparaţie neferită pentru ţara noastră. Acesta a subliniat că indiferent dacă Donald Trump va deveni preşedinte, sistemul democratic de control instituţional funcţionează în Statele Unite. „Noi nu suntem România”.

Foarte mulţi analişti de peste ocean se arată îngrijoraţi de eventualitatea unei unei victorii a controversatului magnat Donald Trump în scrutinul prezidenţial, dar senatorul republicanul John McCain, a ţinut să-i liniştească şi a punctat că că naţiunea americană nu va fi în pericol în cazul în care controversatul politician devine preşedinte.

„Eu cred în continuare că avem instituţii guvernamentale care vor ţine sub control o persoană care ar încerca să îşi depăşească atribuţiile constituţionale”, a declarat John McCain, citat de ziarul The New York Times. „Avem Congresul. Avem Curtea Supremă de Justiţie. Nu suntem România”, a adăugat McCain.

 „Instituţiile noastre, inclusiv presa, sunt încă suficient de puternice pentru evitarea” actelor neconstituţionale, a subliniat senatorul republican.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.