Cele mai mari sindicate din Marea Britanie se opun Brexitului

0

Cele mai importante 10 sindicate din Marea Britanie au semnat o scrisoare comună, în care îşi invită membrii şi susţinătorii să voteze pentru rămânerea Angliei în Uniunea Europeană la referendumul pentru Brexit din 23 iunie, informează France-Presse.

În scrisoare, publicată în The Guardian, semnatarii susţin că, mulţumită colaborării cu instituţiile de la Bruxelles, drepturile celor aflaţi în câmpul muncii au fost consolidate şi că, în cazul unui eventual Brexit, acestea ar fi „puse în grav pericol” de către Conservatori.

Printre drepturile menţionate de reprezentanţii unui număr de peste 6 milioane de persoane, se regăsesc concediile de maternitate pentru femei şi bărbaţi, dreptul de a avea un concediu plătit timp de 4 săptămâni pe an, dreptul la tratament egal pentru cei cu contracte full-time, part-time şi a celor din ousourcing, 11 ore consecutive de odihnă oricând pe parcursul a 24 de ore, o zi liberă pe parcursul unei săptămâni, limitarea orelor săptămânale de muncă la 48, ori limitarea turelor de noapte la 8 ore pe parcursul unei zile.

În răspuns, tabăra care militează pentru Brexit susţine că nimeni „nu se va atinge” de drepturile mininale ale muncitorilor şi a atras atenţia că beneficiile maternale ori de concedii sunt mai generoase în Insulă decât în spaţiul comunitar.

Un sondaj de opinie de ultimă oră, publicat de postul de televiziune ITV, indică faptul că 45% dintre britanici vor vota pentru ieşirea din UE, 41% nu îşi doresc un Brexit, în timp ce 11% sunt nehotărâţi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.