Lecție de boicotare a propriului candidat. Autor: Anca Boagiu!

4

I se spune „Doamna”. Persoana care taie și spânzură, de prea mulți ani, după bunul plac în PNL Sector 2. Secondată de Ioana Lăzăroiu, celebra Gela sau după caz „Gela Măcelăreasa”, Boagiu a jucat un rol decisiv în pierderea alegerilor de către liberalul Dan Cristian Popescu.

Anca Boagiu nu l-a vrut pe Dan Cristian Popescu candidat la Primăria Sectorului 2. Să nu ne mai ascundem după deget! L-a privit pe acesta ca pe un adversar declarat al intereselor sale, politice și financiare din sectorul 2. L-a boicotat sistematic pe acesta pe toată perioada campaniei electorale. Ce poți să spui despre un șef de filială care, împreună cu echipa sa, a boicotat însăși lansarea candidatului PNL la Primăria Sectorului 2!

Anca Boagiu confundă PNL Sector 2 cu propria moșie. Și liberalismul cu lichelismul. Și-a impus oamenii fideli (a se citi slugi credincioase! ) pe lista de consilieri locali ai PNL Sector 2. I-a eliminat, cu excepția lui lulian Crăciun,  pe toți consilierii propuși de Dan Cristian Popescu. Ați  impus oameni credibili, nu-i așa doamnă Boagiu?, ca madam Cati, ca Gela Lăzăroiu, pentru că aceștia aduc voturi. Multe voturi. Așa ați motivat în fața unui alt jalnic exponent al PNL, Cătălin Predoiu, motivul numirii acestor persoane pe lista de consilieri. Scorul obținut de PNL Sector 2 este nu rușinos, ci penibil!

Mulțumiți-i lui Dan Cristian Popescu. Dacă o aveați candidat pe fidela Gela Lăzăroiu, așa cum v-ați dorit, nu săreați de 12% la aceste alegeri!

Apropo, doamnă Boagiu ați impus un target obligatoriu de 42% pentru toți consilierii locali. Cine nu obține în alegeri acest scor va fi demis urgent potrivit, de altfel, demisiilor semnate (obligatoriu) în momentul depunerii dosarelor de candidatură! Ce se mai aude? Îi demiteți? Sau îi luați de mână pe aceștia și plecați împreună spre PMP? Știu că nu este tentant pentru că există riscul să pierdeți mandatul de parlamentar!

Ați mai impus ca toți candidații la Consiliul Local al Sectorului 2 să semneze o declarație pe proprie răspundere că vor ceda partidului (cu titlu de cotizație! ) 50% din indemnizația lunară de consilier. Nu vă crapă obrazul de rușine? Cum să impui unui candidat la funcția de consilier și să condiționezi înscrierea candidaturii de semnarea unei asemenea declarații? Nu îl obligi indirect la fapte de corupție?!

Dan Cristian Popescu a greșit fundamental minimizând consecințele trădării unora dintre cei care s-au erijat ca parteneri ai săi în acest război și care au preferat, sunt convins, să voteze cu Mugur Mihai Toader. De ce au făcut-o? Pentru că interminabilul șir de blaturi cu primarul penal Onțanu a convenit de minune unora care au considerat că este mult mai profitabil pentru ei ca la Primăria Sectorului 2 să continue Mugur Mihai Toader.

Teama că Popescu va ajunge primar a existat până în ultima clipă. Tocmai din aceste motive „doamna” și-a impus proprii candidați la consiliul local al sectorului 2. Mulți dintre ei lipsiți de orice credibilitate, care au făcut jocurile lui Onțanu în precedentul/precedentele mandate. Și-a luat o marjă de manevră pentru a-l ține în lesă, credea ea, pe primarul Popescu (dacă acesta ar fi câștigat alegerile! ).

Punctul meu de vedere, și sunt convins că și al multor altora, este că miza uriașă la vârful PNL Sector 2 a fost ca Dan Cristian Popescu să obțină un scor mai mic decât scorul politic al partidului în sector. Să fie clar: susținut de PNL Sector 2, Dan Cristian Popescu ajungea primar! Iar cetățenii sectorului 2 scăpau de jaful, tupeul și abuzurile administrației Onțanu-Toader.

Dan Cristian Popescu este obligat să meargă mai departe. Să înțeleagă și să conștientizeze cauzele acestui eșec. Nu poți, nu mai ai dreptul, să faci compromisuri cu oameni care nu pot privi mai departe de propriile interese, unele străine locuitorilor sectorului 2.

Am crezut în victoria lui Dan Cristian Popescu. Sunt dezamăgit că a pierdut aceste alegeri. Sfatul meu este să nu renunțe. Să meargă mai departe pe culoarul său, chiar dacă mulți, alarmant de mulți,  vor continua să îi pună piedici.

Predoiu este vinovat doar 1% de pierderea alegerilor la sectorul 2. Cei cu adevărat vinovați, blatiștii de profesie, sunt principalii vinovați! Nu Dan Cristian Popescu a fost trădat. Ci locuitorii sectorului 2!

P.S. Demisia lui Dan Cristian Popescu din funcția de prim-vicepreședinte PNL Sector 2 arată că responsabilitatea este importantă pentru unii, mult prea puțini din păcate. Pentru ceilalți, însă, cei mulți, fuga de răspundere a devenit sport național…

I.Badea

Citește și
4 Comentarii
 1. un cetatean spune

  Primaria sectorului 2 nu mai este demult o administratie in folosul cetatenilor ci a numerosilor afaceristi si baieti destepti. Aceasta se vede cu ochiul liber, de la cum apar avize de constructie blocuri in locuri unde nu ar trebui, se distruge spatiul verde, se fac parcuri de distractii unde nu ar trebuie sa existe, se face reabilitare termica la bataie de joc, nu exista spatii de parcare, iluminatul stradal este mai multe bezna in cartiere si printre blocuri, trecerile de pietoni nu sunt vopsite in sistemul de zebra, in piete nu au disparut intermediarii, selectarea si reciclarea gunoaielor in cartiere nu se aplica, copacii se ajusteaza aiurea, de apoi mor in 1-2 ani. Apoi se pierd bani din proiecte europene care apoi se continua din bugetul local, in loc ca banii sa fie folositi in alte scopuri necesare. De reguli de urbanism si amenajarea teritoriului nu se stie la aceasta primarie, de mers pe strada Viitorului pentru a se vedea regimul de inaltime si de aliniere, ale noilor blocuri, etc.

 2. RADU ADRIAN GEORGE spune

  Madam gela este un pion principal in piata obor invarte multe si este bagata in multe combinatii . Nu cunva este conflict de interese . Au multi catei si acoliti in jurul ei si al lor dar si multe cartite care isi fac datoria contra sustinere si facilitati . Marea consiliera .

 3. RADU ADRIAN GEORGE spune

  ESTE GFOARTE ADEVARAT TOT ARTICOLUL CU FOARTE MICI EXAGERARI DAR LUCRURILE ASA STAU CU PERICULOASA DE MADAM GELA SI BOAGIU ANCA . BOAGIU ANCA NU ESTE DELOC SCUTURATA DE D.N.A CU TOATE CA ARE MULTE PE CAP DE PE LA TOATE LOCURILE DE,, MUNCA ” PE UNDE A FOST . ARE MULTE AVERI DAR TRECUTE SI PE ALTE NUME . TOTDEAUNA A RIDICAT IN SLAVI BANDITI P.D.L SI ACUM P.N.L. .

 4. Raluca spune

  Daca nu as sti, din surse absolut sigure, ca este adevarat tot ceea ce scrieti aici, as crede ca este minciuna! Asa de penibila este situatia in care un partid refuza sa-si sustina propriul candidat! Din pacate, se pare ca interesele personale primeaza, mai mereu, in defavoarea celor ale partidului si ale romanilor, pana la urma!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.