PSD, majoritate absolută în 14 județe!

PSD are majoritate absolută în 14 Consilii Judeţene din ţară, a anunţat preşedintele partidului, Liviu Dragnea, iar în zilele următoare social-democraţii vor începe negocierile pentru a forma majorităţi în alte judeţe. În 13 dintre cele în care nu au obţinut majoritate, negocierile ar urma să fie simple formalităţi, întrucât este nevoie de acorduri cu ALDE, în 11, sau cu ALDE şi UNPR, în alte două.

Liviu Dragnea a susţinut o conferinţă de presă împreună cu noul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, şi cu viitorii primari ai celor şase sectoare ale Bucureştiului abia după centralizarea rezultatelor din peste 90% din secţiile de votare.

Preşedintele PSD a subliniat că încrederea cu care au fost învestiţi candidaţii alianţei PSD-UNPR la Primăria Generală a Bucureştiului şi la cele şase sectoare „nu este un cec în alb”. „La Primăria Capitalei e prima dată când un partid politic, după revoluţie, câştigă tot; şi Primăria Generală, şi primăriile de sector. Asta înseamnă pentru noi toţi o responsabilitate uriaşă. Această încredere acordată nouă de către bucureşteni nu este un cec în alb. Este important pentru ei, pentru consilierii locali de sectoare, pentru consilierii generali să înţeleagă că această echipă condusă de Gabriela Firea este o echipă de la care bucureştenii aşteaptă rezultate imediate, aşteaptă ca programele prezentate în această campanie pozitivă şi decentă să fie puse în aplicare. În Bucureşti avem, ca partid, PSD şi UNPR, 24 de mandate în Consiliul General, ALDE are patru mandate, deci avem posibilitatea să facem majoritatea; avem un mandat în plus faţă de majoritatea necesară. La sectoarele 2, 3, 5 şi 6 PSD poate face majoritate doar cu ALDE şi cu colegii de la UNPR, la sectoarele 1 şi 4 aşteptăm numărătoarea finală pentru că şi aici avem speranţe să putem face majoritate doar cu ALDE”, a subliniat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a prezentat şi calculele politice care se fac pentru restul ţării, unde PSD a obţinut majoritate absolută în 14 consilii judeţene. „În 14 judeţe din România PSD are majoritate singur pentru consiliile judeţene şi va putea pune preşedinţii de CJ. În alte 11 judeţe putem face majoritate doar cu ALDE şi în încă 2 judeţe putem face majoritate doar cu ALDE şi UNPR. Mai sunt 3 sau 4 judeţe unde vom începe negocierile de mâine, pentru că avem şanse ca PSD să formeze majoritate cu alte partide cu excepţia PNL şi PMP”, a explicat Liviu Dragnea.

PSD a câştigat 19 reşedinţe de judeţ, dintre care în şase nu avea deja primari, dar a pierdut trei reşedinţe de judeţ care erau administrate de primari social-democraţi. „Mâine (marţi, n.r.) vom avea un Comitet Executiv Naţional pentru a discuta despre formarea majorităţilor. Sperăm să avem atunci toate rezultatele din ţară. Din informaţiile pe care le deţinem până acum, PSD are un număr de primării mai mare decât numărul de primării cu care a intrat în alegeri”, a adăugat Dragnea. Preşedintele PSD a subliniat că prezenţa la vot ar fi fost mai mare atât la nivel naţional, cât şi în Bucureşti dacă nu s-ar fi numărat şi „fantomele”, făcând referire la românii care locuiesc în afara ţării, dar figurează în continuare pe listele electorale. Dragnea a estimat că la nivel naţional, fără „fantome” prezenţa la vot s-ar fi ridicat la aproimativ 60%, iar în Bcureşti undeva la 45%

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.