Sfatul lui Erdogan pentru femeile din Turcia

0

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a cerut, duminică, femeilor din țara sa să facă cel puțin trei copii, el apreciind că o femeie este „incompletă” dacă nu are urmași.

Remarca lui Erdogan este ultima dintr-o serie de afirmații controversate pe care le-a lansat pe tema creșterii populației Turciei, care oricum a crescut puternic în ultimii ani, potrivit Agerpres.

Șeful statului turc a ținut să sublinieze că este un susținător înfocat al dreptului femeilor de a-și construi o carieră profesională, dar a insistat că aceasta nu ar trebui să le împiedice să-și întemeieze o familie numeroasă.

Respingerea maternității înseamnă renunțarea la umanitate„, a menționat Erdogan într-un discurs susținut la inaugurarea noului sediu al Asociației Femeilor Turce și a Democrației (KADEM). „Le-aș recomanda să facă cel puțin trei copii”, a punctat el în discurs, cu argumentul că „familiile puternice conduc la națiuni puternice„.

Într-un alt discurs, Erdogan a susținut lunea trecută că familiile musulmane trebuie să respingă planningul familial și contracepția, afirmație criticată apoi de activistele feministe. „O spun foarte clar. Vom crește descendența noastră (…) Ni se vorbește de contracepție, de planning familial. Nicio familie musulmană nu poate avea o asemenea mentalitate„, a spus președintele turc, care el însuși are patru copii, doi băieți și două fete.

Conform statisticilor oficiale, populația Turciei a ajuns anul trecut la aproape 79 de milioane de locuitori, față de 68 de milioane în anul 2000.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.