Informații incendiare despre zborul MH17

Mai multe percheziții au fost efectuate în Germania și Elveția și o serie de documente a fost confiscată după ce un detectiv particular german a făcut investigații pentru un client necunoscut cu privire la cauza prăbușirii avionului MH17 în 2014 în estul Ucrainei, au informat marți Ministerul Public și un cotidian olandez, relatează AFP, citată de Agerpres.

Printre elementele confiscate miercurea trecută în Germania se numără documente importante cu ajutorul cărora anchetatorii ‘speră să se apropie de responsabilii prăbușirii avionului Boeing 777’ al Malaysia Airlines, scrie tabloidul olandez De Telegraaf.

Potrivit ziarului, detectivul particular ar fi primit o recompensă de 17 milioane de euro (din suma promisă de 30 de milioane de euro) din partea unui donator bogat a cărui identitate nu a fost dezvăluită și a început să investigheze după două luni de la producerea dezastrului care a făcut 298 de morți pe 17 iulie 2014.

‘Așteptăm informații în legătură cu acest subiect. De aceea, am efectuat o percheziție la domiciliul lui”, a declarat Wim de Bruin, purtătorul de cuvânt al Parchetului Național olandez, fără a preciza unde se găsește în prezent acest detectiv, Josef R, informează Agerpres.

După perchezițiile efectuate la domiciliul său din Bad Schwartau (nordul Germaniei), conținutul unei casete de valori din Zurich (nordul Elveției) a fost confiscat. ‘În prezent nu știm ce se află în această casetă de valori. Judecătorul din Elveția trebuie să decidă dacă conținutul său poate fi transferat către Ministerul Public olandez”, a declarat Wim de Bruin.

Anchetatorii au distribuit luni o revistă rudelor victimelor pentru a le informa asupra modului în care se desfășoară ancheta. Fotografii cu fragmente ale unei rachete sol-aer BUK de fabricație rusească găsite la locul accidentului au fost publicate în revistă, precizează sursa citată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.