Laura Chiriac pleacă din ALDE!

Share:

Laura Chiriac, candidatul ALDE la Sectorul 1, a anunţat pe Facebook că se retrage din toate funcţiile deţinute în partid, după ce a fost pusă luni să renunţe la mandatul de consilier local obţinut la alegerile din 5 iunie.

„Aparatele de partid, mai vechi sau mai noi, au trasformat-o într-o campanie de vest sălbatic, uitând că oamenii aspiră la vestul civilizat! Mulţumesc Alianţei Liberalilor şi Democraţilor care mi-a încredinţat această candidatură, la mai puţin de un an de la intrarea mea în politică! Cu o promptitudine demnă de un aparat politic bine uns, partidul m-a chemat ieri de acasă şi mi-a pus în faţă documentele pentru renunţarea la mandatul de consilier local, obţinut în urma acestor alegeri! Îi mulţumesc şi persoanei care a făcut efortul de a le redacta! Erau cinci!”, a scris Laura Chiriac, pe Facebook.

Aceasta a mai anunţat că rezultatul pe care l-a obţinut la Sectorul 1 a fost mult sub aşteptări. „Este tot ceea ce s-a putut obţine cu un buget infim de campanie şi cu mii de km parcurşi pe jos! Şi fără compromisuri! Pe de altă parte, este cel mai bun scor obţinut de un candidat Alde în Bucureşti! (…) Până la viitorul proiect, politic sau nu, mă voi retrage din funcţiile deţinute în ALDE, urându-le succes colegilor mei de la sectorul 1 şi având credinţa că mandatul lor de consilieri locali va fi călăuzit de nevoile şi interesele oamenilor”, a mai scris Laura Chiriac.

În replică, copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a catalogat drept „foarte corectă” decizia Laurei Chiriac, candidatul pentru funcţia de primar al Sectorului 1, de a se retrage din funcţiile deţinute în partid, menţionând că, în cazul în care nu ar fi făcut acest lucru, i-ar fi fost retras sprijinul politic.

„Este foarte corect ce a făcut, pentru că dacă nu ar fi demisionat am fi fost noi obligaţi să îi retragem sprijinul politic, având în vedere că în plină campanie electorală a fost un incident care a marcat campania ALDE la sectorul 1 în mod defavorabil, prin comportamentul lipsit de minimă decenţă al candidatului Laura Chiriac”, a afirmat Tăriceanu.

Potrivit datelor parţiale oficiale, Laura Chiriac a obţinut doar locul cinci în Sectorul 1.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.