Șarapova, doi ani pe tușă pentru dopaj!

0

Maria Şarapova, descoperită dopată cu meldonium în timpul Australian Open, în luna ianuarie, a fost suspendată miercuri, de către Federaţia Internaţională de Tenis, pentru o perioadă de doi ani.

Maria Şarapova are 29 de ani şi fusese inclusă în echipa olimpică a Rusiei, în speranţa că ar putea participa la JO 2016 de la Rio. Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat însă miecuri suspendarea sportivei pentru o perioadă de doi ani. Ea va reveni în competiţii abia în ianuarie 2018, luându-se în considerare ca dată de start a suspendării ianuarie 2016, ea nemaiparticipând la niciun turneu după Australian Open.

Meldonium, substanţa găsită în corpul Şarapovei, a fost interzisă de Agenţia Mondială Anti-Doping de la 1 ianuarie 2016. Suspendarea maximă pe care ar fi putut-o primi Şarapova era de patru ani.

Maria Şarapova are în palmares cinci titluri de Grand Slam, primul dintre ele fiind câştigat la Wimbledon, pe când avea doar 17 ani. La vârsta de 18 ani, Maria Şarapova era deja numărul 1 în tenisul mondial.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.