TVR, despre datoria uriașă către EBU

Share:

TVR a precizat că proiectul de Ordonanţă de urgenţă (OUG) iniţiat de Ministerul Finanţelor Publice „nu presupune suplimentarea fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru SRTv”.

„Proiectul de Ordonanţă de urgenţă iniţiat de Ministerul Finanţelor Publice prin care se creează cadrul legal pentru finanţarea din alocaţia bugetară a obligaţiilor financiare pe care Televiziunea Română le are la European Broadcastin Union (EBU) nu presupune suplimentarea fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru SRTv”.

TVR a explicat că din bugetul SRTv pentru 2016, care a fost stabilit anul trecut, Televiziunea Publică poate folosi o parte pentru a plăti datoria catre EBU – „Prin această decizie, cuantumul alocaţiei bugetare destinate SRTv pentru anul în curs, stabilit de Guvern în 2015, nu va fi majorat, dar Televiziunea Publică va avea posibilitatea ca, prin gestionarea riguroasă a banilor alocaţi de la bugetul de stat, să folosească o parte din sumă pentru a plăti obligaţii financiare către EBU”, arată un comunicat al TVR.

 „Aceste obligaţii includ, pe lângă drepturi de difuzare a programelor de televiziune culturale, sportive, de divertisment sau de ştiri, contribuţii, taxe, cotizaţii, abonamente, licenţe pentru transmisii şi cheltuieli tehnice, precum şi orice alte cheltuieli pe care le presupune calitatea de membru al acestui organism internaţional”, se adaugă în precizarea transmisă.

Surse guvernamentale au arătat că legea va fi schimbată prin Ordonanţă de urgenţă, cel mai probabil în şedinţa viitoare a Guvernului, astfel încât cadrul legal să permită catalogarea datoriei TVR la EBU ca fiind o datorie publică. Astfel se va da posibilitate Executivului să o plătească de la bugetul de stat, fără a fi considerat ajutor de stat.

„Iniţiativa Ministerului Finanţelor Publice vine după ce, pe fondul situaţiei financiare dificile generată de subfinanţarea cronică a televiziunii publice şi a datoriilor istorice pe care le instituţia le înregistrează la EBU, TVR nu a reuşit să contracteze drepturile de difuzare pentru EURO 2016, iar reprezentantul României a fost eliminat de la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest”, mai spun cei de la TVR.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.