Imagini șocante ale exploziei de la Mihăilești

0

Un camion cu butelii a explodat, vineri, la Mihăileşti, pe DN 2/E85. Recipientele încărcate cu gaz au explodat rând pe rând. Reprezentanţii ISU au instituit cod roşu de intervenţie.

Un camion plin cu 800 de butelii a luat foc, iar buteliile au explodat pe rând. Incendiul a avut loc pe drumul european 85, în apropiere de localitatea Mihăileşti din Buzău. Martorii povestesc îngroziţi cum roţile camionului încărcat cu butelii s-au aprins. La câteva secunde au început primele explozii.

Incendiul a fost stins, iar acum se evaluează pagubele şi se încearcă stabilirea cauzelor incidentului.

„Pagube foarte mari nu sunt. Sunt avariate instalaţiile electrice de transport al curentului pe o distanţă de 50 de metri şi acoperişuri unde au căzut butelii. Nu mai era nimeni în case, că i-am dus pe totţi pe câmp. Cu bătrânii a fost mai greu”, a declarat Petre Dorinel, primarul din Mihăileşti.

Acesta a povestit că şoferul camionului a încercat să stingă focul şi chiar a fost ajutat de alţi conducători auto care au trecut prin zonă, dar aceştia au fugit până la urmă, de teama exploziilor. Toţi localnicii au revenit în gospodăriile lor după stingerea incendiului. Angajaţi de la firma de butelii s-au deplasat la locul accidentului pentru a analiza situaţia, iar o echipă de la compania care furnizează curent electric în zonă încearcă să remedieze defecţiunea la instalaţia electrică.

Camionul a luat foc, iar flacăra a ajuns apoi la buteliile încărcate cu gaz. Mai multe autospeciale de pompieri s-au deplasat la faţa locului, însă intervenţia este dificilă din cauza riscului foarte mare de explozii. Reprezentanţii ISU au instituit cod roşu de intervenţie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.