Protest în Capitală pentru renumărarea voturilor din Sectorul 1

Comunitatea „Corupţia ucide” organizeză sâmbătă un protest, în Piaţa Universităţii, pentru renumărarea voturilor în sectorul 1, după ce cererea USB pentru renumărarea voturilor în 18 secţii a fost respinsă de Biroul Electoral.

„Există suspiciuni că în sectorul 1 din Bucureşti s-au comis fraude electorale. Solicităm Biroului Electoral Central şi unităţilor din teritoriu să solicite renumărarea voturilor pentru a clarifica aceste suspiciuni. Cerem să avem certitudinea unui vot corect, într-un stat de drept care funcţionează şi în care instituţiile aflate în serviciul cetăţenilor respectă legile în vigoare. Până când aceste lucruri se vor întâmpla, ne întâlnim pentru a comemora democraţia în România”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului.

Evenimentul de pe Facebook este promovat şi de liderul partidului USB, Nicuşor Dan: „Cetăţenii cer un proces electoral transparent, vital pentru democraţie. Uniunea Salvaţi Bucureştiul urmăreşte acelaşi scop şi continuă demersurile legale pentru renumărarea voturilor în sectorul 1.”

O petiţie online prin care se solicită renumărarea votului a fost semantă de peste 11.000 de persoane.

 De asemenea, candidatul USB pentru Primăria sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat joi seara că a depus la biroul electoral de sector o nouă contestaţie, cu cerere de intervenţie în interes propriu şi excepţie de neconstituţionalitate.

”Am depus o nouă contestaţie la biroul electoral de sector, cu cerere de intervenţie în interes propriu şi excepţie de neconstituţionalitate. În rezumat, un primar ales cu 10% din votanţii înscrişii pe liste nu poate fi reprezentativ. De la început USB s-a pronunţat împotriva legii alegerilor locale într-un singur tur”, a afirmat candidatul USB într-un video postat pe Facebook.

Biroul Electoral al Sectorului 1 a respins marţi seara cererea de renumărare a voturilor din 18 secţii, solicitată de USB, rezultatul în urma centralizării proceselor verbale fiind Dan Tudorache (PSD) – 31,07%, Clotilde Armand (USB) – 28,77%.

„Cu unanimitate de voturi, membrii Biroului Electoral al Sectorului 1, după ce au analizat cererea, au respins solicitarea Uniunii Salvaţi Bucureştiul ca fiind neîntemeiată”, a declarat pentru Mediafax preşedintele biroului electoral, procurorul Alexandru Stoian.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.