Sibiul devine zece zile o scenă de teatru!

0

Municipiul Sibiu și împrejurimile se vor transforma într-o imensă scenă de teatru, începând de vineri seara, pentru următoarele zece zile, aici având loc cel mai important festival al artelor spectacolului din lume, Festivalul Internațional de Teatru (FITS) și Festivalul de teatru independent Sibiu Fringe.

La Sibiu FITS deja a început cu expoziții și un târg de carte. Sibienii și turiștii veniți în oraș se bucură începând de vineri, în Piața Mare din centrul orașului, de un târg de carte, la care participă 40 de edituri, potrivit organizatorilor, informează Agerpres.

Unul din cele mai așteptate evenimente de vineri este ca artistul Dan Perjovschi să deseneze pe zidul Teatrului Național „Radu Stanca”, în proiectul ajuns la cea de a patra ediție, numit „Ziarul Orizontal”.

Primul spectacol de teatru eveniment din festival este „Forța legământului”, programat la ora 16.00 la Teatrul „Gong”. Acest spectacol face parte din Sezonul polonez de la FITS. În 1942, Bruno Schulz a fost asasinat de un membru Gestapo, în timp ce mergea să cumpere pâine. 70 de ani mai târziu, Teatrul Welminski și Third Arrangement au creat un spectacol inspirat din poveștile, desenele și viața lui, și din gândurile sale cele mai intime, potrivit site-ului festivalului, www.sibfest.ro. La aceeași oră, la Cercul Militar din Sibiu va fi prezentată piesa „Push-up 1-3”, un spectacol românesc prezentat de actorii studenți de la Târgu-Mureș.

De la ora 18.00 vor începe șase spectacole, în șase locuri diferite, unele neconvenționale, devenite numai pe perioada FITS săli de teatru: sala de sport de la Colegiul „Octavian Goga”, pietonala din centrul Sibiului, Nicolae Bălcescu, Catedrala Evanghelică, magazinul Dedeman, sala de concerte a Filarmonicii din oraș.

Iubitorii circului vor avea ocazia să vadă vineri, pe pietonala din centrul Sibiului, două spectacole: de la ora 18.00 spectacolul „Circ pe ritm de samba” realizat în coproducție Brazilia-Franța, iar de la ora 18.45 pe pietonala din centrul Sibiului spectacolul francez „Făuritorul de vise”.

De la ora 21.45 pe scena din Piața Mare din centrul Sibiului va concerta Carla’s Dreams.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.