Băsescu, dezvăluiri șoc despre numirea Liviei Stanciu la CCR

0

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat la Romania TV că numirea Liviei Stanciu la CCR este o greşeală.

„Livia Stanciu a fost numită la Curtea Constituţională pentru că i-a făcut două servicii majore lui Iohannis. Nu l-a declarat incompatibil înainte de campania electorală sau chiar în timpul campaniei şi doi: prin influenţă, a trimis la rejudecare la o curte mai binevoitoare sau controlată procesul pierdut definitiv pentru casa luată cu fals constatat de judecători”, a subliniat Traian Băsescu.

„Nu zic că au fost negocieri între Stanciu şi Iohannis. E pur şi simplu mulţumirea lui Iohannis că l-a scos din belea de 2 ori. Odată putea să nu mai fie preşedinte dacă se judeca la timp procesul cu ANI. Îi datorează mandatul. Doar pentru 2 persoane s-a făcut rejudecarea unei hotărâri definitive: în cazul Rarinca şi în cazul casei lui Iohannis”, a explicat fostul preşedinte.

 Fostul şef al statului este de părere că numirea Liviei Stanciu la CCR este o greşeală.  E o problemă de caracter la Livia Stanciu. Pentru a-şi menţine funcţia a făcut rabaturi de la lege.

„Ştiu despre această doamnă lucruri neplăcute. După ce am plecat de la Cotroceni a început şi festivalul cătuşelor şi nu regret că s-au consolidat instituţii puternice în mandatul meu, dar regret că au degenerat de la linia democratică. Vedeţi declaraţia ei din februarie 2015 când spunea că noi şi procurorii DNA suntem parteneri. Nu, tu trebuie să fi apărătorul legii. Cum se mai duce cineva în faţa unui complet, unul acuzat de DNA dacă dna Stanciu de la ICCJ e partenerul DNA, ce şanse mai are omul ăla la un proces corect după ce tu procuror DNA ai organizat filmarea, ai organizat scoaterea de documente, ai făcut pulbere imaginea şi ai fost deja judecat de popor. Acela nu mai e un proces corect”, consideră fostul şef al statului.

Pentru acea declaraţie nu aş mai fi numit-o, a punctat Traian Băsescu.

„Doamna Kovesi şi doamna Livia Stanciu îşi permit să vină călare pe politic, în loc să stea decent în litera legii şi să nu facă comentarii politice. Ele acuză politicul, electoratul că a votat, dar nu se întreabă: oare de ce după ce am făcut atâtea arestări preventive spectaculoase – a fost tandemul procuror-judecător, oare de ce au fost votaţi cei acuzaţi?”, s-a întrebat retoric Traian Băsescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.