Ponta îi cere demisia lui Iohannis

0

Fostul premier Victor Ponta îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că una spune și exact invers face în ceea ce privește criteriul integrității.

„Sunt de acord cu Klaus Iohannis / doar că el una spune și exact invers face: 1. Integritate înseamnă că atunci când există o decizie definitivă și irevocabilă a justiției că ai furat o casă cu acte false dai casa înapoi (și banii încasați ca și chirie) și îți dai demisia; 2. Integritate înseamnă ca atunci când ai dosar făcut de ANI pentru o situație de incompatibilitate pentru care sute de primari și consilieri și-au pierdut mandatul (toți au pierdut în instanță) nu tragi de timp cu procesul și îl rezolvi după ce ai fost ales președinte; 3. Integritate înseamnă să nu ‘vopsești’ candidații partidului tău (Scripcaru la Brașov, Florea la Mureș, Gutău la Vâlcea, etc) în așa-ziși ‘independenți’ ca să prostești lumea că respecți criterii pe care nu dai doi bani! Și mai ales integritate înseamnă să nu folosești tragedia oamenilor de la Colectiv ca să îți atingi scopuri politice meschine!!! Deci domnule Iohannis — demisia / și pe urmă te cred cu integritatea!!!”, spune Ponta, într-o postare pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că principiul integrității a fost abordat diferit de partide la alegerile locale, arătând că unele formațiuni au luat treaba foarte în serios în acest caz, în timp ce altele au mimat.

„Insist pe criteriul integrității. Este extrem de important. Dacă ne referim la alegerile care tocmai au trecut, alegerile locale, administrație se poate învăța, politică se poate învăța, integritatea însă nu. Un politician ori este integru, ori nu este integru, iar pentru o comunitate este foarte important să aleagă un om integru, indiferent dacă vorbim de alegeri locale sau alegeri parlamentare. Acest principiu al integrității a fost abordat diferit de către partide. Unele partide au luat treaba foarte în serios, au stabilit criterii de integritate și le-au respectat. Alții au mimat. Alegătorul trebuie să decidă cine are dreptate și eu cred că românii în continuare își doresc o clasă politică reformată, înnoită, integră și competentă”, a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.