Sandu și Dragomir, condamnați la închisoare cu suspendare!

0

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova. De asemenea, pe numele acestora a fost un termen de supraveghere de 3 ani şi 4 luni. Deciziile pot fi contestate la Curtea de Apel.

Judecătorii au luat decizia de a-i condamna pe Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir la câte trei ani de închisoare, cu suspendare, deşi procurorul de şedinţă ceruse ca aceştia să fie condamnați la câte 10 ani de închisoare, în dosarul dezafilierii Universitatea Craiova.

Decizia de condamnare a foştilor şefi de la LPF şi FRF la închisoare cu suspendare este una în primă instanţă, dată de Tribunalul Bucureşti. De asemenea, pe numele acestora a fost un termen de supraveghere de 3 ani şi 4 luni. Totodată, FRF a fost amendată de Tribunalul Bucureşti cu 370.000 lei, însă toate deciziile pot fi contestate la Curtea de Apel.

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, că sentinţa în cazul dezafilierii Universităţii Craiova a fost dată “de frică”, pentru că trebuie ca persoanelor cu notorietate să li se închidă gura.

Imediat după aflarea sentinţei, Dumitru Dragomir a declarat la România TV: „Am votat democratic şi sunt condamnat pentru abuz în serviciu. Eu nu aveam nicio treabă cu FRF, eu eram la Ligă, dar am votat la fel ca şi ceilalţi. Dacă aşa a crezut judecătoarea, eu ce să fac? Nu e ultima instanţă şi o să vedem ce se întâmplă la recurs (…) E o decizie luată de un judecător, de frica DNA”.

Totodată, instanța a dispus că Adrian Mititelu trebuie să primească 1 miliard de lei, adică peste 200 de milioane de euro. Suma ar trebui plătită de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF și LPF. „Nici tot fotbalul românesc în ultimii 10 ani nu face atât, ce dracu! Facem recurs!”, a mai spus Dragomir.

Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimiși în judecată în iunie 2013, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată; folosirea influenței ori autorității persoanei care îndeplinește o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite și sustragere de sub sechestru.

De asemenea, au fost deferite justiției și Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată și sustragere de sub sechestru.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.