Mesajul lui Erdogan pentru Putin

0

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a adresat un mesaj omologului său rus Vladimir Putin cu ocazia zilei naționale a Federației Ruse, acesta fiind primul contact oficial cunoscut după mai multe luni de tensiuni puternice în relațiile dintre Moscova și Ankara.

‘Confirmăm (…) că președintele i-a trimis o scrisoare președintelui rus Vladimir Putin cu ocazia Zilei Rusiei’, sărbătorită pe 12 iunie, a declarat un oficial din cadrul președinției turce.

Relațiile între Ankara și Moscova s-au deteriorat în mod brutal din noiembrie 2015, după ce aviația turcă a doborât un avion de bombardament rus la granița cu Siria.

În urma incidentului, Rusia a decretat un val de sancțiuni economice împotriva Turciei și le-a cerut cetățenilor săi să renunțe la deplasările turistice în această țară, informează Agerpres.

Președintele Erdogan i-a solicitat o întrevedere omologului său rus în marja summitului din decembrie de la Paris privind schimbările climatice, însă Putin l-a refuzat.

Conform presei turce, noul prim-ministru turc Binali Yildirim i-a adresat, la rândul lui, o scrisoare omologului său rus Dmitri Medvedev.

În weekendul trecut, Erdogan a trimis un mesaj conciliant Kremlinului, în speranța că relațiile între Ankara și Moscova ‘se vor restabili rapid’.

‘Prietenia noastră cu domnul Putin a permis să aducem relațiile bilaterale la un punct foarte avansat’ înaintea incidentului din noiembrie 2015, a declarat Erdogan, citat duminică de cotidianul Hürriyet.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.