PNL Sector 2 trebuie să iasă din mocirla blaturilor și a non-combatului!

Share:

Liberalii trebuie să învețe rapid din umilința suferită la scrutinul din 5 iunie în Capitală. Vremea jumătăților de măsură, a complicităților, a blaturilor ordinare, a mizelor financiare, în defavoarea intereselor politice și electorale ale PNL, trebuie să ia sfârșit. Toți cei vinovați de acest eșec usturător trebuie să plătească! Este singura soluție, pentru conducerea PNL, de a mai salva ceva în contextul în care alegerile parlamentare se apropie cu pași repezi

Ca și locuitor al sectorului 2 mă voi referi la situația alarmantă în care se găsește PNL Sector 2. De prea mulți ani PDL, PNL și, după unificare, noul PNL Sector 2, a făcut jocurile primarului penal Onțanu. Consiliul Local al Sectorului 2 a fost un instrument docil care a făcut pe față jocurile administrației Onțanu. Consilierii PNL au votat ( nu știu dacă există vreo excepție!) proiectele și bugetele avansate de jupânul Onțanu, practic, opoziția la nivelul Consiliului Local al Sectorului 2 fiind nulă!

În spatele acestor jocuri, o spun nu puțini, s-a aflat Anca Boagiu, liderul demisionar, în acest moment, al PNL Sector 2.  Este de notorietate faptul că aceasta are puternice interese financiare (evident mascate! ) în sectorul 2.  Mai mult, în ciuda unui război (mimat) dus pe viață și pe moarte cu Onțanu, relația dintre cei doi nu a fost nici pe departe una atât de expozivă pe cât ar crede naivii. Nu puțini sunt cei care susțin că Boagiu și Onțanu au avut de-a lungul anilor o relație specială. Mai ales că unii consilieri, propuși, susținuți și protejați de Anca Boagiu, precum celebra Gela (a se citi Ioana Lăzăroiu) au interese financiare directe în Sectorul 2, inclusiv Piața Obor. Această concluzie este simplă și derivă din non-combatul consilierilor PNL în fața primarului penal Onțanu!

Să fie clar: Anca Boagiu este principalul vinovat de eșecul PNL Sector 2 și implicit de pierderea alegerilor pentru funcția de primar de către Dan Cristian Popescu. Dacă acesta era susținut de Boagiu și echipa acesteia, de staff-ul PNL Sector 2, dacă ar fi fost lăsat să numescă pe lista de consilieri oamenii săi, credibili, bine pregătiți, care ar fi putut aduce un număr semnificativ de voturi, sunt convins că Popescu era astăzi primarul Sectorului 2. Dar ce pretenții poți să mai ai de la un șef de filială care a preferat să boicoteze însăși lansarea propriului candidat la Primăria Sectorului 2!

Boagiu a preferat să impună pe lista de consilieri persoane cu o pregătire îndoielnică, decredibilizate, care au făcut și în mandatul/mandatele trecut/trecute jocurile găștii penale conduse de Onțanu. Boagiu a ajuns jupânul PNL Sector 2 și pentru că liderii PNL, în special Predoiu, au închis ochii la multe dintre abuzurile sale. Singura prioritate a lui Boagiu era ca toți candidații la funcția de consilieri să semneze o declarație prin care se obligau să cedeze PNL  50% din indemnizația de consilier local! Este inadmisibil ca un lider de filială să impună, să condiționeze, un candidat la funcția de consilier local, în acest mod, care are conotați penale!

Cât timp criteriile de selecție în PNL Sector 2 vor rămâne fidelitatea față de Anca Boagiu nimic nu se va schimba în direcția dorită de fiecare dintre membrii PNL!

Dan Cristian Popescu, candidatul PNL la Primăria Sectorului 2, a fost privit ca un intrus, ca un potențial pericol la interesele financiare ale unor lideri ai PNL Sector 2. Boagiu a apelat la toate tertipurile pentru a scăpa de consilieri locali bine pregătiți, incomozi, consilieri cu care Popescu vroia să redea Primăria Sectorului 2 și Consiliul Local al acestui sector, cetățenilor!

Dar „doamna” Boagiu nu a vrut pe lista de consilieri decât „persoane de încredere” care aveau menirea de a-l ține în joc de glezne pe Popescu dacă acesta ieșea primar! Pentru că trebuie să o spun:  sâmbătă seara, înaintea alegerilor, teama că Dan Cristian Popescu va ieși primar era uriașă! Deja se făceau bagaje la Agențiile subordonate Primăriei și Consiliului Local al Sectorul 2, deja se ascundeau dovezi incriminatorii, deja se cautau variante pentru a-l convinge pe noul primar că ei, componenții găștii lui Onțanu, sunt alături de el și îi vor fi fideli în următorii ani!

Las la o parte toată această istorie politică recentă pe cât de perversă, pe atât de edificatoare în privința intereselor reale ale unor lideri de filială!

Anca Boagiu a demisionat de la șefia PNL Sector 2! Rămâne, încă, până la numirea unui  nou lider, la butoanele filialei!

Dan Cristian Popescu reprezintă o soluție viabilă pentru șefia PNL Sector 2. De altfel, acest tânăr deputat este decis să meargă până la capăt în războiul cu jaful și abuzurile administrației Onțanu-Toader.  Este hotărât să renunțe la mandatul de deputat în dauna unuia de consilier local. Doar pentru că așa , crede el, va apăra mai bine interesele locuitorilor din sector.

Ce are de făcut PNL Sector 2 în aceste condiții? Să renunțe la blatul ordinar cu primarii în funcție: Onțanu și mai nou cu Toader. Să facă o opoziție reală în Consiliul Local al Primăriei Sectorului 2. Interesele locuitorilor sectorului sunt mai importante decât interesele unui vremelnic lider de filială sau a unor consilieri locali!

Dan Cristian Popescu trebuie susținut să ajungă  viceprimar la sectorul 2. Cu un lider nou la PNL sector 2, cu o altă viziune, cu un alt mod de a face politică, unul în interesul cetățenilor, PNL Sector 2 va avea o altă față la alegerile parlamentare. Mai ales că viceprimarul Popescu (dacă va fi ales de consilierii locali în urma unui vot secret! ) va strica multe din jocurile noului primar Toader.

Este singura șansă de a salva această filială! Ca și alte filiale din Capitală! Cât timp PNL Sector 2 se va subordona intereselor reale ale cetățenilor, scorul din toamnă va fi unul mult, mult, mai mare! Dacă era blaturilor va dăinui în această filială, PNL Sector 2 va cunoaște o nouă umilință electorală!

Și atunci domnule Blaga, doamnă Gorghiu, nu vă mai mirați că  alegătorii din Capitală va sancționează atât de dur! Aveți, în față, două variante: puteți reforma cu adevărat PNL sau puteți pleca acasă! Ce alegeți?

Nu subestimați încă o dată alegătorii din Capitală!

Iulian Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.