Președinte interimar la Cameră, până la parlamentare!

0

Fostul premier Victor Ponta a declarat, marți, că propunerea președintelui PSD, Liviu Dragnea, ca la șefia Camerei Deputaților să rămână un interimar până la parlamentare, adoptată de Comitetul Executiv Național al social-democraților, nu reprezintă pentru el nici o înfrângere, dar nici o victorie.

Ponta a confirmat, la plecarea de la CExN, că Liviu Dragnea le-a propus colegilor din conducerea PSD ca la Camera Deputaților să rămână, până la alegerile parlamentare din toamnă, un președinte interimar.

„Domnul Dragnea a propus până la alegerile din noiembrie sau când va fi să nu fie nimeni președinte la Cameră și în Biroul Permanent, sigur, vor asigura conducerea. (…) Nu va fi nimeni. (…) Liviu (Dragnea — n.r.) nu a susținut pe nimeni”, a afirmat Victor Ponta.

Întrebat dacă pentru el acest lucru reprezintă o înfrângere sau o victorie, deputatul social-democrat a spus: „Doamne ferește. La câte victorii și înfrângeri am deja la palmares… Unii o să zică că e o victorie că nu e nimeni, alții o să zică că e o înfrângere”. „Eu zic că e bine că nu e nicio ceartă în PSD”, a precizat Victor Ponta.

De asemenea, întrebat cum apreciază această decizie a CExN, Victor Ponta a spus: „Vă pregătiseți dumneavoastră de lupte, dar am zis foarte clar: dacă Liviu mă susține, candidez, dacă nu mă susține, nu candidez, că nu-mi trebuie vreo funcție în mod special”. „Liviu a venit cu propunerea să nu fie nimeni. Perfect. Și m-am bucurat că, iată, probabil Rareș Bogdan care a vorbit cu Iohannis să-i spună cine va fi, și-a luat țeapă”, a comentat social-democratul.

Cât privește o asumare a funcției de președinte al Camerei Deputaților sau a celei de premier după alegerile parlamentare din toamnă, Victor Ponta a afirmat: „Eu îmi asum să candidez la Gorj în noiembrie și sper să mă aleagă oamenii din Gorj”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.