Băsescu, un nou atac dur la adresa lui Kovesi!

0

Prin comportamentul Laurei Codruţa Kovesi separaţia puterilor în stat se face praf, consideră fostul şef al statului, Traian Băsescu.

„Cel mai important mesaj pe care vreau să-l transmit în seara asta e că prin comportamentul doamnei Kovesi separaţia puterilor în stat se face praf. Această doamnă îşi permite să facă presiuni pe CCR, pe politicieni, să dea sfaturi la politicieni, în loc să-şi vadă de treaba ei.

Cred că s-a sărit calul şi mi se pare tot mai important ca factorii de zgomot din Justiţie să înţeleagă că dacă vor să fie respectaţi de politicieni, trebuie să respecte legea. Acum, la noi nu se mai respectă legea, nici măcar convenţiile pe care România le-a ratificat”, a acuzat fostul preşedinte, conform B1.

Traian Băsescu a mai susţinut că dacă Laura Codruţa Kovesi nu ar lansa atacuri, nici ea nu ar fi atacată. Traian Băsescu a mai precizat că aceasta ”este în rigorile funcţiei, aşa cum a fost şi eu am fost când am fost preşedinte”.

Întrebat dacă el a respectat rigorile funcţiei, dat fiind că el însuşi a criticat Justiţia când era preşedinte al României, Traian Băsescu a răspuns: ”în timpul mandatului meu am criticat Justiţia. Cred că eram unul din politicienii care a primit multe atenţionări de la CSM, dar asta nu mă exonerează de responsabilitatea de a atenţiona asupra abuzurilor şi presiunilor care se fac asupra unor persoane sau abuzuri prin citirea incorectă a legislaţiei”.

”Linia a fost depăşită de câteva ori. Pentru mine a fost în şoc… îmi aduc aminte de bilanţul de anul trecut, când în raportul DNA pe 2014, la final, erau 41 de dosare pe care DNA le pierduse şi la toate doamna Kovesi avea scuză: judecătorii nu au analizat bine probele, judecătorii sunt vinovaţi. Niciun procuror nu are dreptul să dea vina pe judecător pentru o sentinţă, cum nici eu nu am dreptul. Deci exista acea tentaţie a DNA de a se urca peste judecător”, a mai susţinut Băsescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.