Ministrul Culturii, despre „Cumințenia Pământului”

0

Prezența „Cumințeniei Pământului” la Muzeul Băncii Naționale a României va face mai accesibilă creația brâncușiană pentru marele public, a afirmat miercuri ministrul Culturii, Corina Șuteu.

„Prezența aici a ‘Cumințeniei Pământului’ va permite, sper, pe de-o parte ca un public care nu a reușit să vadă opere de Brâncuși să vină, să aibă curiozitatea și să petreacă timp în fața acestei opere de artă unică (…) și, în al doilea rând, cred eu (…) va readuce împreună sentimentul de apartenență pe care, cu adevărat, noi am uitat să-l avem în legătură cu artiștii și operele de artă care ne aparțin”, a spus Șuteu, la un eveniment care a marcat expunerea operei „Cumințenia Pământului” la Muzeul BNR, informează Agerpres.

Potrivit acesteia, campania de subscripție națională este o formă de angajare într-un proces de participare la ceea ce românii își doresc să aibă din punct de vedere cultural.

„Momentul în care un stat decide că o parte din taxele pe care le strânge sunt redistribuite culturii este un bun, un drept pe care l-am câștigat. Dar trebuie să ne punem de fiecare dată această întrebare: De ce țările europene decid să-și redistribuie banii din taxe și culturii? Și cred că prin această subscripție facem, în fond, fiecare dintre noi o declarație, dăm un răspuns acestei convingeri că în realitate bunurile culturale ne aparțin, că ele fac parte din identitatea noastră și că această identitate trebuie să aibă și o dovadă concretă”, a arătat Corina Șuteu.

Ea a invitat publicul să doneze. „Vă invit prin subscripția pe care o faceți să dați o dovadă de dragoste în favoarea a ceea ce noi cu toții considerăm că ne aparține, aparținând însă și valorilor universale”, a afirmat Corina Șuteu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.