Epava avionului EgyptAir, găsită în Mediterana

Share:

Epava avionului care efectua zborul MS804 EgyptAir, dispărut de pe ecranele radarelor luna trecută, a fost găsită, anunţă anchetatori egipteni, transmite BBC News.

Epava avionului EgyptAir, care a dispărut la data de 19 mai de pe ecranele radarelor, a fost găsită în Marea Mediterană, conform BBC.

Zborul MS804 se afla la o altitudine de 37.000 de picioare şi intrase în spaţiul aerian egiptean când a dispărut de pe radare joi, la ora locală 02:45 (00H45 GMT), a precizat Egyptair pe contul său de Twitter, indicând că este vorba de un aparat Airbus A320.

Cauza prăbuşirii este înconjurată în continuare în mister.

Echipe de căutare au anunţat luna aceasta că au fost detectate semnale provenind de la una dintre „cutiile negre” ale avionului.

Ipoteza unui atac terorist nu este exclusă, însă nicio grupare nu a revendicat doborârea avionului.

Potrivit unor analişti, o eroare umană sau o defecţiune tehnică sunt de asemenea luate în calcul.

Date de zbor au arătat că detectoare de fum au fost declanşate în toaletă şi în compartimentul avionic cu câteva minute înainte de pierderea semnalului avionului.

Avionul Egyptair, care a plecat de la Paris şi ar fi trebuit să ajungă la Cairo, s-a prăbușit în urmă cu aproape o lună.

Zborul MS804 se afla la o altitudine de 11.000 de metri și intrase în spațiul aerian egiptean când a dispărut de pe radare.

La bord aeronavei Airbus A320 se aflau 66 de persoane, dintre care zece erau membri ai echipajului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.