Liberalii îl vor pe avocatul Piperea la șefia PNL București

Avocatul Gheorghe Piperea a scris, pe Facebook, că liderii PNL i-au propus să preia conducerea organizaţiei de Bucureşti. Acesta nu a luat deocamdată o decizie, dar spune că este interesat de un „proiect de anvergură naţională”.

Gheorghe Piperea a declarat joi pentru Mediafax că dacă ar accepta ofera PNL de a prelua organizaţia Bucureşti ar trebui să aibă control asupra listei de parlamentari, afirmând că un lider nou ar trebui să deschidă una dintre listele pentru alegerile din toamnă, iar preşedinţii de sectoare să fie pe locuri eligibile.

„Eu nu am făcut nici un fel de condiţionare pentru că încă nu am ajuns să iau o decizie. Indiferent cine va fi acolo va trebui să vină cu feţe şi cu programe noi. Va trebui să spună cine este şi ce este PNL în momentul de faţă, de ce este mai bun decât PSD, de ce este PNL soluţia de dreapta”, a afirmat, pentru Mediafax, avocatul.

Gheorghe Piperea a subliniat că dacă ar accepta oferta PNL nu ar vrea să fie ”un fantezist care se pune în vitrină pentru a trage după el o echipă de personaje pe care deja Bucureştiul le-a sancţionat”.

Avocatul a susţinut că ar trebui să aibă control asupra listei de parlamentari dacă ar decide să accepte preluarea organizaţiei PNL Bucureşti.

„Dacă ar trebui să accept probabil că ar trebui să am un fel de control asupra listei de parlamentari pentru că dacă te duci la alegeri ca să arăţi că s-a schimbat faţa PNL trebuie să vii cu feţe noi, nu cu aceleaşi feţe obosite, care sunt pe sticlă de ani de zile şi pentru care oamenii nu au ieşit din casă. Aproape 70% din bucureşteni nu a ieşit la vot”, a explicat Piperea.

El a afirmat că lista de senatori sau deputaţi susţinuţi de PNL la alegerile din toamnă ar trebui să fie deschisă de un lider nou şi ar trebui că noii preşedinţi de la sectoare să fie puşi pe liste eligibile.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a admis că a avut discuţii cu Piperea.

”Dl avocat Piperea e unul dintre cei cu care eu şi Vasile Blaga am discutat, în vederea ocupării uneia dintre aceste funcţii la nivel de Bucureşti. Nu avem nimic bătut în cuie în momentul de faţă, discuţiile vor continua pentru că avem încă timp să ne ocupăm serios de acestă problemă. Nu vreau să dăm rateuri, nu vreau să facem alegeri greşite, căutăm oameni de afaceri, de cultură, care se pliază exact pe ceea ce reprezintă ca valori PNL. Vrem să deschidem partidul şi să-i atragem pe acei oameni care până acum au stat pe marginea politicii, deşi reprezintă foarte bine valorile liberalismului în spaţiul public”, a declarat ea la Digi24.

Pe de altă parte, aripa PDL o susţine pe Adriana Săftoiu pentru preluarea organizaţiei de Bucureşti, conducerea liberală având discuţii preliminare şi cu aceasta. Săftoiu nu are însă aceeaşi susţinere din partea vechiului PNL, care o vede mai degrabă şefă la sectorul 4.

„Zilele trecute am primit o ofertă oarecum surprinzătoare din partea PNL, de a prelua conducerea organizaţiei de Bucureşti. E o provocare. Având în vedere, însă, multiplele proiecte în care sunt implicat, precum şi perspectiva reducerii suplimentare a timpulului alocat familiei (şi aşa insuficient), va spun că nu am acceptat încă propunerea. Trebuie să ştiţi că sub nicio formă nu am pus vreo condiţie de funcţie minimală, aşa cum ar putea rezultă din scenariile şi speculaţiile din presă. Pe mine nu mă poate scoate din postura actuală ceva meschin, ci un proiect important, de anvergură naţională, aşa cum au fost procesele pe clauze abuzive şi legea dării în plata. Apropo, dezbaterile la această lege mi-au arătat că astfel de lucruri nu se pot face chibiţând pe margine, ci prin implicarea unor actori politici. Desigur că veţi fi de acord cu mine că fără implicarea deputatului Zamfir, realitatea, azi, ar fi fost că avem o frumoasă teorie, un proiect bun (aşa cum a fost şi proiectul legii falimentului scris de mine în 2009 şi închis în sertare timp de 5 ani şi, ulterior, abandonat) şi atât”, a scris Gheorghe Piperea, pe Facebook.

El a dat asigurări că va rămâne „un om al cetăţii şi un luptător pentru drepturi şi libertăţi, dar şi un aliat al tuturor celor aflaţi în restrişte care mă vor fi chemat în ajutor”.

„Şi vă asigur că nu agreez nici tipul actual de politică, anacronic şi chiţibuşar, nici multe dintre feţele politice obosite care, în interes naţional şi pentru binele generaţiilor viitoare, trebuie să facă 10 paşi înapoi. În orice caz, dacă aş decide să mă implic într-un astfel de proiect, aş păstra tandemul cu Dan Zamfir. E evident că a fost un pact reuşit şi nu un act efemer de prestidigitaţie”, a mai scris avocatul.

Gorghiu: „Am discutat cu Piperea, nu e nimic bătut în cuie”

Copresedintele Alina Gorghiu a confirmat faptul ca a discutat cu avocatul Gheorghe Piperea pentru ca acesta sa ocupe o functia la PNL Bucuresti, insa a afirmat ca nu este „batut in cuie” si ca nu isi doreste sa dea „rateuri”.

„Domnul avocat Piperea e unul dintre cei cu care eu si Vasile Blaga am discutat, in vederea ocuparii uneia dintre aceste functii la nivel de Bucuresti”, a declarat Gorghiu joi, adaugand ca nu e nimic batut in cuie” si ca discutiile vor continua.

„Nu vreau sa dam rateuri, sa facem alegeri gresite”, a spus ea.

„Cautam oameni de afaceri, de cultura, care se pliaza pe ce reprezinta ca valori PNL. Vrem sa deschidem partidul si sa-i atragem pe acei oameni care pana acum au stat pe marginea politicii, desi reprezinta foarte bine valorile liberalismului in spatiul public”, a mai spus liderul PNL.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.