Bucureștenii, invitați la Festivalul Statuilor Vivante

0

A VI-a ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante a fost deschisă joi seara, în Grădina Casei Filipescu-Cesianu din Capitală, cu Noaptea Statuilor Vivante.

„Noaptea Statuilor are loc într-una dintre cele mai frumoase grădini de muzeu din București, Casa Cesianu, care este și o casă plină de istorie și de amintiri ale Căii Victoriei, amintiri splendide. Mi se părea că lumea nu știe locul și că vom avea probleme. Greșit! Dovadă că lumea apreciază ce facem și este prezentă în număr foarte mare. E adevărat că și noi de o săptămână am făcut animație stradală în fața muzeului. Festivalul s-a lungit ca timp: în loc de trei zile sunt cinci, și ca spațiu: în loc de un parc avem două, în loc de un sector avem două. Vin și mai mulți străini, tocmai pentru ca publicul românesc să poată face o comparație și să ne plaseze, sper eu, într-un loc bun”, a declarat, pentru Agerpres, fondatorul Teatrului Masca (organizator al evenimentului), actorul Mihai Mălaimare.

„Polițistul colonial”, „Soldații de teracotă”, „Japonezele”, „Trollul îndrăgostit”, „Frida Kahlo”, „Confucius”, „Brâncuși” sau „Casanova” s-au numărat printre statuile care au prins viață joi seară în fața bucureștenilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.